Tallinnas Kolde puiesteel algab 2,8 miljonit maksev ehitus

BNS
Copy
Teetööd.
Teetööd. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tallinnas algab Kolde puiestee 2,8 miljonit eurot maksev remont Sõle tänava ja Pelguranna tänava vahelisel lõigul Põhja-Tallinnas ja tänavalõik suletakse tavaliiklusele.

Ehitustööde eesmärk on kujundada tänavaruum ümber kergliiklejatele ohutumaks ja mugavamaks. Tööd on kavandatud etappidena ja esimeses etapis tehakse töid Ehte ja Pelguranna tänava vahelises lõigus ning kergliiklusteel tänava lõunapoolsel küljel. Tänavalõik suletakse tavaliiklusele, lisaks suletakse liiklusele ka Pelguranna tänava poolses otsas asuv parkla. Kergliiklejatele on avatud põhjapoolne jalgtee. Esimese etapi ehitus on planeeritud lõpetada septembris.

Septembrist novembrini kestvate teise etapi tööde käigus suunatakse jalakäijad lõunapoolsele kergliiklusteele ning tänav jääb läbivale liiklusele avatuks ühesuunaliselt.

Ühtlasi muutub bussiliini 66 liikumistee kuni 12. septembrini Pelgurannast Priisle poole, nii et ära jääb liikumistee Kolde puiesteel ja Helme peatus. Buss sõidab sellel ajal Pelguranna tänavalt Sõle tänavale Puhangu tänava kaudu. Ümberkorralduste ajal peatub buss Supelranna peatuses Puhangu tänaval. Täiendavalt peatub buss Vihuri ja Puhangu peatuses Puhangu tänaval ning Ehte ja Nisu peatuses Sõle tänaval.

Rekonstrueeritava lõigu pikkus on 1,3 kilomeetrit. Ehitab Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti tellimusel TREF Nord. Tööde hind on 2,8 miljonit eurot ja valmimistähtaeg mai 2022.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles