Rahva Raamat kasvatas mullu käivet ja kasumit

BNS
Copy
Põhjakeskuse Rahva Raamat raamatupood
Põhjakeskuse Rahva Raamat raamatupood Foto: Meelis Meilbaum

Raamatute jae- ja hulgimüüja Rahva Raamatu käive kasvas möödunud aastal 4,2 protsenti 19,5 miljoni euroni, puhaskasum kerkis aga 53,2 protsenti 480 100 euroni.

Covid-19 pandeemia tõi kaasa kaubanduskeskuste sulgemise 27. märtsist kuni 11. maini. Avatuks jäid Rahva Raamatu Vanalinna ja Telliskivi kauplus, mis ei asunud keskustes, samuti jätkus müük supermarketites, kirjutas ettevõtte juhtkond majandusaasta aruandes.

Põhiliseks müügikanaliks sai e-pood, mille müük kasvas kordades ning nõudis suuri ümberkorraldusi laotöös ja logistikas. Enim kannatasid restoran ja kohvikud, sest nende piirangud olid kõige pikaajalisemad.

2020. aasta üks suurimaid muutusi oli Rahva Raamatu restorani ja poe laiendus Telliskivis, mille pind kasvas rohkem kui kaks korda.

Mullu ilmus eestikeelseid esmatrükke 8 protsenti vähem kui tunamullu, kuid eestikeelsete raamatute müük kasvas Rahva Raamatus 5 protsenti. E-raamatute allalaadimisi oli 40 protsenti rohkem ning kasvutrend jätkub juhtkonna sõnul ka tänavu.

Töötajate keskmine arv täistööajale taandatuna kasvas eelmisel aastal 12 võrra, 196 töötajani. Palgakulu kasvas aastaga 7,6 protsenti, 2,3 miljoni euroni.

2021. aasta peamisteks eesmärkideks on olemasolevate kaupluste renoveerimine, uue e-poe ja allahinnatud raamatute e-poe lansseerimine.

2020. aasta lõpu seisuga oli Rahva Raamatul e-pood ja 12 kauplust kaheksas Eesti linnas, lisaks restoran, kaks kohvikut ja kirjastus. Rahva Raamat varustab raamatutega Selveri, Prisma, Rimi, Maxima ja Coop Eesti kaubanduskette, raamatukogusid ja -kauplusi.

Rahva Raamatu tegelikud kasusaajad on Creditinfo andmeil Gertti Kogermann ja Viljar Ots, kumbki 20,8 protsendiga; Ando Raud ja Sander Kopli, mõlemad 16,3 protsendiga ning 10,4 protsendiga Ülar Maapalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles