Nagu Jeff Bezos maanduda jõudis, oli poliitikutel juba kosmoselendude maksustamise plaan valmis (2)

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Õnnelikult maandunud Jeff Bezos.
Õnnelikult maandunud Jeff Bezos. Foto: Scanpix/ Xinhua

Nagu Amazoni juhatuse esimees, maailma rikkaim inimene Jeff Bezos eilselt kosmoselennult Maale tagasi jõudis, teatas USA demokraadist Senati Esindajatekoja liige, et kommertseesmärkidel kosmoselennud tuleb maksustada.

Oregoni demokraatide esindaja Earl Blumenauer esitas seaduseelnõu, mille kohaselt tuleks aktsiisimaks kehtestada kõikidee kosmoselendudele, kus sõiduki pardal on inimesed, kuid mille eesmärk ei ole teadusuuringud.

«Kosmosereisid ei ole rikkurite maksuvaba puhkus,» säutsus Blumenauer Twitteris. «Lennukipiletitelt me tasume makse. Kosmosesse lendavad miljardärid, kes mingit teadusväärtust ei loo, peaksid sama tegema,» lausus ta.

Fox Businessi andmete tuleks Blumenaueri esitatud plaani kohaselt  kommertslendudelt kosmosesse tasuda iga inimese pealt maksu ning lisaks igalt lennult ka kaheastmelist aktsiisimaksu. Esimene aste kehtiks Maast 50-80 miili ( 80,5- 128,7 km) kõrgustele lendudele ning teine, oluliselt kõrgem aste rakenduks kõrgemale kui 80 miili (128,7 km) ulatuvatele lendudele.

Blumnenaueri sõnul on kosmoselendude süsinikuheide reisija kohta 60 korda suurem kui mandritevahelistel lendudel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles