Meelis Einstein: tselluloositehas on hea mõte

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Meelis Einstein.
Meelis Einstein. Foto: Vladislav Musakko

Kunda tsemenditehase juht Meelis Einstein ütles, et talle meeldib Viru Keemia Grupi plaan ehitada tselluloositehas.

«Saab näha, mis rohelistel selle kohta öelda on, sest Euroopa Komisjoni plaani järgi tuleb metsa juurde istutada, mitte lõigata,» ütles Einstein.

Einstein ütles, et Ida-Virumaa on õige koht tsellusoositehase ehituseks. «Puitu viiakse Eestist välja liiga väha väärindatult. Nii nagu sisepõlemismootoreis ei tohi varsti naftat kasutada, siis lõpeb ka nafta kasutamine riiete valmistamiseks. Kõik tuleb teha tselluloosist või puidust,» ütles Einstein.

Einstein märkis, et tema meelest pole see õige, kui suurte tehaste ehitusplaane, näiteks Eesti Energia õlitehast on võimalik väikesel huvirühmal kohtus vaidlustada. «MTÜ Loodusvõlu sai isegi esialgse õiguskaitse korras selle, et ehitus pandi seisma. See küll õige ei ole,» ütles Einstein. «Asjad peaks minema nii nagu enamuse huvi, mitte nii nagu üksikutele ei meeldi. See ei ole tasakaalus.»

Viru Keemia Grupp teatas eile, et kavatseb ehitada Ida-Virumaale tselluloositehase, mis hakkab sooja müüma Kohtla-Järvele, toodab ka elektrit ning kasutab põlevkivikaevandustest välja pumbatavat vett. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles