FOTOD ⟩ Eesti puitmajatootja ehitas Soome elamumessile eksklusiivse villa (2)

PM Majandus
Copy

Eesti puitmajatootja Finnlog ehitas kõrgelt hinnatud Soome elamumessi eraldatud eksklusiivalale 174-ruutmeetrise Villa Lippa, mille akendest ja terrassilt avaneb vaade maalilisele Lohjanjärvi metsajärvele.

Eelmisel aastal oli Finnlog esimene Eesti ettevõte, kes osales arhitektide, sisearhitektide ja disainihuviliste hulgas kõrgelt hinnatud Soome elamumessil. Ka tänavu on Finnlog ainus messil osalev Eesti majatootja. «Kui möödunud aastal esitlesime oma eramut Hetena messi põhialal, siis tänavu ehitasime eksklusiivse villa messi erialale Kisakallios, mis asub looduskaunis kohas messi põhialast 10-minutilise autosõidu kaugusel,» sõnas Finnlogi tegevjuht Alar Anton.

Villa Lippa krunt valiti maja erilise arhitektuurilise lahenduse järgi. «Ehitasime maja kaljunukile, kus see sobitub ideaalselt ümbritseva loodusega. Maja akendest ja puhkealadelt avaneb vaade Lohjanjärvi järvele. Eramu arhitektuurne lahendus liigendatud põhjaplaani, avara sisehoovi ja terrassil asuva basseiniga lähtub Kisakallio piirkonna kaunitest vaadetest ja päikese liikumise suunast. Erikujuline katuse lahendus võimaldab nautida vaateid nii päikese käes kui ka varjus olles,» tõi Anton välja.

Villa Lippa on 174-ruutmeetrine CLT paneelidest massiivpuitmaja. Eramu seinakonstruktsiooniks on 200 mm paksune CLT paneel, mis on väljastpoolt kaetud raudsulfaadiga töödeldud lehisepuidust laudisega. Nii maja välisilmes kui ka materjalide valikul on taotletud võimalikult looduslähedast ja ökoloogilist tulemust. Hoone on mõeldud 5-liikmelisele perele, seal on 4 magamistuba, saun, suur sisehoovi ja basseiniga terrass vaatega metsajärvele. Messi raames rajatud majal on juba olemas ka omanik, kelle krundile hoone ehitati.

Alar Antoni sõnul on massiivpuidust majade ehitamine Skandinaavias hoogsalt kasvav trend. «Soomes ehitatakse juba ligikaudu kolmandik uutest majadest massiivpuidust. CLT-paneelid on uudne alternatiiv palkmaja austajatele. Lisaks hoone kandekonstruktsioonile jääb massiivne puitpaneel nähtavale ka hoone siseviimistluses – see annab palkmaja tunde ning on väga stabiilne ehitusmaterjal,» selgitas Anton.

Villa Lippa projekteerijaks ja ehitajaks on Finnlog OÜ, sisearhitektuuri autor Heli Virtanen disainibüroost Iloa360.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles