Vene relvakorporatsioon ostab viie miljardi dollari eest sõjatehnikat (1)

BNS
Copy
Venemaa hangib välismaalt nelja miljardi dollari eest õhutõrjetehnikat.
Venemaa hangib välismaalt nelja miljardi dollari eest õhutõrjetehnikat. Foto: Kaimar Tauri Tamm / kaitsevägi

Vene riiklik relvakaubanduskorporatsioon Rosoboroneksport on 2021. aastal sõlminud viie miljardi dollari eest välislepinguid, neist neli miljardit hõlmavad lennundus- ja õhutõrjetehnikat.

«Sel aastal on Rosoboroneksport allkirjastanud lepingudokumente juba rohkem kui viie miljardi dollari eest, 80 protsenti millest on lennundus- ja õhutõrjetehnika tarnelepinguid,» ütles Rosoboronekspordi peadirektor Aleksandr Mihhejev.

Tema sõnul kavatsetakse lennunduslaadal Maks 2021 allkirjastada ettevõttega Tehnodinamika ühised programmid välisturul Vene langevarjusüsteemide ja teadus-arendustegevuse edendamiseks.

«Tänapäeval mõtleb järjest rohkem riike relvade tootmisele omaenda territooriumil, seepärast on «tehnoloogiliste» lepingute sõlmimise kasv relvaturu tähtis suundumus. Rosoboroneksport töötab tellijatega innukalt tööstuspartnerluse ja tehnoloogia üleandmise alusel. Tehnodinamikaga sõlmitud programmi alusel hakkame edendama teadus-arendustegevust Aafrika, Lähis-Ida ja Aasia-Vaikse ookeani piirkonna riikidega,» ütles Mihhejev.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles