Eesti inflatsioon oli juunis euroala kiireimate seas

BNS
Copy
Euroopa Liidu  aastainflatsioon aeglustus juunis maikuuga võrreldes 0,1 protsenti.
Euroopa Liidu aastainflatsioon aeglustus juunis maikuuga võrreldes 0,1 protsenti. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Euroala aastainflatsioon aeglustus Eurostati andmetel juunis maikuu 2 protsendilt 1,9 protsendile; Eestis kiirenes inflatsioon aga 3,2 protsendilt 3,7 protsendini ja oli sellega euroala kiireimate seas.

Euroopa Liidu (EL) aastainflatsioon aeglustus juunis maikuu 2,3 protsendilt 2,2 protsendile. Möödunud aasta juunis oli inflatsioon euroalal 0,3 protsenti ja EL-is tervikuna 0,8 protsenti, selgus Eurostati andmetest.

Deflatsiooni nähti juunis ainult Portugalis, kus hinnad langesid 0,6 protsenti. Inflatsioon oli 0,2 protsendiga aeglaseim Maltal ja 0,6 protsendiga Kreekas. Kiireim aastainflatsioon oli 5,3 protsendiga Ungaris, 4,1 protsendiga Poolas ja 3,7 protsendiga Eestis.

Lätis kiirenes inflatsioon maikuu 2,6 protsendilt 2,7 protsendini, Leedus püsis 3,5 protsendil ning Soomes aeglustus 2,3 protsendilt 1,9 protsendile.

Euroala inflatsioonimäära kasvu panustasid juunis 1,16-protsendipunktise kasvuga enim energiahinnad, millele järgnesid 0,31 protsendipunktiga tööstuskaubad, 0,28 punktiga teenused ning 0,15 punktiga toidu-, joogi- ning tubakakaubad.

Euroopa Keskpanga (ECB) nõukogu avaldas 8. juulil uue rahapoliitika strateegia, mis seab muuhulgas sümmeetriliseks inflatsioonieesmärgiks 2 protsenti. Uut strateegiat hakatakse ellu viima alates ECB nõukogu korralisest rahapoliitikaistungist, mis toimub 22. juulil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles