Pfizer tellis uudse kontorilahenduse Eesti väiketootjalt

PM Majandus
Copy
Borgi toodete Pfizerisse saatmine.
Borgi toodete Pfizerisse saatmine. Foto: Erakogu/ Kalev Lilleorg

Eesti mööblitootja Borg saatis Iirimaa poole teele partii e-CELLi nimelisi «telefonikabiine», mis hakkavad kaunistama sadadele tuhandetele eestlastelegi tuttavaks saanud ravimitootja Pfizer Euroopa peakontorit.

Pfizeri tellimusel jõuavad otse Telliskivi loomelinnakust ravimigigandi Euroopa peakontorisse Dublinisse 24 Eestis toodetud ja disainitud kontorikabiini. 

Borg lõi esmakontakti Pfizeriga Kölni messil ning sellest sündis mitme aasta pikkune koostööleping. 

«Firmad ja nende vajadused muutuvad väga kiiresti. Enam ei soovita kontorisse ehitada vaheseinu, vaid teisaldatavaid mooduleid. Kõik meie kabiinid on ratastel ehk kergelt liigutatavad,» selgitas Borgi asutaja Mart Jõhvikas.

e-CELL.
e-CELL. Foto: Erakogu.

«Pfizerit võlus kabiini ümar vorm, mis muudab tootmise küll keerukamaks, ent pakub suuremat visuaalset naudingut,» ütles Jõhvikas ja lisas, et boks on mugav, heliisolatsiooniga ning sisse ehitatud elektriline laud pakub võimaluse töötada ka püsti seistes.

Kõnekabiin on kaetud tulekindla porolooni ja kangaga ning diivanitehasest välja kasvanud orgaaniline tootearendus jättis e-CELLi seinad mõnusalt pehmeks ja müra summutavaks. Kuna toode neelab müralaineid ka väljast, hindavad kliendid Jõhvikase sõnul just neid omadusi kõrgelt.

Pfizer on Amazoni, Deloitte’i, Danone'i ja L’Oreali kõrval üks maailmanimedest, kes Eesti väikeettevõttega koostööd alustanud.

Borgi klientide hulka kuulub ka rida Eesti tuntud ettevõtteid – sisustatud on pangakontoreid, hotelle, riigiasutusi, kultuurirajatisi, telestuudioid jne. Transferwise (nüüdse nimega Wise) tellis Borgilt mööbli oma Londoni kontorisse. Mõne aasta eest valmistas Borg tammepuidust toolid Tallinna külastanud paavst Franciscuse missa jaoks.

E-CELLi on disaininud Martin Saar – rahvusvahelise visiooniga Eesti toote- ja mööblidisainer, kes õppinud Inglismaal ja USAs. 2005. aastal asutatud Borgi kogu toodang valmib Telliskivi linnakus tootmishoones. Valmistatakse disainmööblit nii koju, kontorisse kui avalikesse ruumidesse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles