Atko Bussiliinide kasum langes mullu koguni 94,7 protsenti

BNS
Copy
Buss. Foto on illustreeriv.
Buss. Foto on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

AS Atko Bussiliinide puhaskasum langes möödunud aastal 94,7 protsenti 10 274 eurole, müügitulu langes aga 13,8 protsenti 9,9 miljonile eurole.

Atko korraldas 2020. aastal riigihangetega saadud liinivedu Pärnumaal, Viljandimaal, Jõgevamaal ja Valga, Narva ning Sillamäe linnas. Lisaks tegi ettevõtte tellimisvedusi ning Eesti Energia AS-i kontserni ettevõtete ja teiste ettevõtete töötajate vedusid, selgus Atko möödunud majandusaasta aruandest.

Tegevusalade lõikes moodustas suurima osa müügitulust dotatsioonid, mis langesid varasema aastaga võrreldes 10 protsenti 7,4 miljonile eurole. Geograafiliste piirkondade lõikes tuli müügitulu peaasjalikult Eestist. Müük teisesse EL-i riikidesse langes mullu 97 protsenti 700 eurole.

Keskmine töötajate arv langes möödunud aastal 49 pealt 41 peale ning töötasukulud langesid 8,4 protsenti 713 801 eurole. Lisaks rendib ettevõte tööjõudu. Juhataja ja nõukogu liikmete tööd ei tasustatud ning nende tagasikutsumisel hüvitisi ette nähtud ei ole.

COVID-19 viiruse tõttu eriolukorra meetmete rakendamine on ettevõttele eelkõige tekitanud ajutise käibelanguse, mistõttu vähendas ettevõte osaliselt töötajate töökoormust. Samuti on Atko saanud liisingulepingutele maksepuhkust.

Ettevõtte eesmärgiks on jätkata reisijateveo teenuste osutamist ning suurendada tellimisvedude osa käibes.

Atko Bussiliinid asutati 2003. aastal. Ettevõtte praegused tegelikud kasusaajad on Creditinfo andmeil 40-protsendise osalusega Kersti Sarapuu, 20-protsendise osalusega Kethrin Tomingas ja 20-protsendise osalusega Margo Tomingas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles