Itaalia loob Alitalia asemel uue riikliku lennufirma

Copy
Alitalia lennukid.
Alitalia lennukid. Foto: REMO CASILLI

Itaalia jõudis Euroopa Komisjoniga leppeni uue lennufirma loomise osas, mis vahetab välja raskustes Alitalia, teatas neljapäeval riigi majandusministeerium.

Itaalia uus riiklik lennufirma Italia Trasporto Aereo (ITA) alustab ministeeriumi teatel tegevust 15. oktoobrist.

Algselt loodeti, et lennufirma alustab tööd juba augustis, turismihooaja tipus, kuid hoolimata mais sõlmitud esialgsest leppest, venisid läbirääkimised komisjoniga kuudepikkuseks.

Komisjon, mis vastutab Euroopa Liidu riigiabireeglite kontrollimise eest, peab heaks kiitma Itaalia kolme miljardi eurose abi Alitaliale.

Komisjon on nõudnud, et uus lennufirma erineks Alitaliast rohkem kui vaid nime poolest. ITA lennukipark saab olema oma eelkäijast poole väiksem ja maapealne teenindus firmast eraldi, samuti loobutakse osa Alitalia lennuaegadest.

«Lepe tagab järjepidevuse puudumise, mis on vajalik Euroopa regulatsioonidega kooskõlas olemiseks,» teatas ministeerium ja lisas, et lepe lubab suurendada ka ITA kapitali.

Eeldatavasti toob lepe kaasa osa Alitalia töökohtade kadumise. Praeguse seisuga töötab Alitalias 11 000 inimest, nende seas nii piloodid, hooldustöötajad kui maapealne personal.

Majandusarenguministri Giancarlo Giorgetti sõnul värbab ITA tänavu 2800 inimest ja järgmisel aastal veel 5750 inimest.

Alitalia pole kasumit teeninud alates 2002. aastast ning on viimased neli aastat olnud riigi haldurite kontrolli all

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles