Eesti miljardiinvesteeringu teekond: 10 aastat moosimist tõi tulemuse ära (5)

Liina Laks
, reporter
Copy
Riina Leminsky hinnangul on saksa partnerid üldjuhul pikaajaliselt lojaalsed, kuid nendega jutule saamiseks tuleb näidata, et oled tegija.
Riina Leminsky hinnangul on saksa partnerid üldjuhul pikaajaliselt lojaalsed, kuid nendega jutule saamiseks tuleb näidata, et oled tegija. Foto: Herman-Erik Isop

Eestisse on viimasel ajal jõudnud suur hulk investeeringuid Saksamaalt. Tuntuim neist on enam kui miljard eurot Volkswagenilt, kes siia CARIADi-nimelist IT-keskust rajada tahab ja sellesse ainuüksi eelmisel aastal 1,57 miljardit investeeris. Seda raha aitas Eesti poolt tuua EASi Saksamaa investorikonsultant Riina Leminsky.

Riina Leminsky elu käib juba aastaid Eesti ja Saksamaa vahet: EASil on Saksamaal neljast naisest koosnev naiskond, kes püüab veenda Saksamaa ettevõtjaid, et kui need kohe otse siia investeerida ei taha, siis äripartneri võiksid siit leida küll.

«Eesmärk on ikka tuua Eestisse kapitali, tehnoloogiat ja teadmisi ning luua võimalikult palju kõrgepalgalisi töökohti,» ütles Leminsky.

Sakslasi needsamad tööjõumaksud, mida siinsed ettevõtjad kritiseerivad, Leminsky hinnangul väga ei sega – nemad näevad, et paralleelselt saab ju kasumit maksuvabalt edasi investeerida, nii et see sümbioos Eesti ahvatlevaks teebki.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles