Eesti idufirma kaasas üle poole miljoni euro

PM Majandus
Copy
FleetGuru asutajad Toomas Loik (paremalt), Indrek Siitan ja Ivar Vilmer.
FleetGuru asutajad Toomas Loik (paremalt), Indrek Siitan ja Ivar Vilmer. Foto: Erakogu.

Sõidukipargi haldustarkvara arendav Eesti startup FleetGuru kaasas hiljutise rahastusvooru käigus 530 000 eurot toote arendamiseks ning välisturgudele lainemiseks. Ettevõttesse paigutasid oma raha mitmed mainekad investorid, nende seas Superangel, Lemonade Stand, Silberauto ja Sixfoldi asutajad.

FleetGuru kaasasutaja Toomas Loik hindas ettevõtte esimese rahastusvooru tulemust oodatust edukamaks. «Meid üllatas positiivselt Eesti investorite huvi pilvepõhise haldustarkvara lahenduse vastu ning kaasatud investeeringu toel saame alustada lähiturgude vallutamist, et seejärel laieneda üle Euroopa,» sõnas Loik.

Ettevõtte asutajateks on pikaajalise fleet management'i lahenduste müügi kogemusega Toomas Loik ja Ivar Vilmer ning mitme kindlustusvaldkonna iduettevõtte arendust juhtinud Indrek Siitan.

Pilvepõhine autopargi haldustarkvara on tööriist, mille abil saavad ettevõtted põhjaliku ülevaate sõidukitega seotud kuludest ja probleemidest. «Paljudes ettevõtetes on siiani autopargi haldamiseks kasutusel Exceli tabelid, mis ei võimalda saada kogu infot reaalajas. FleetGuru lahendus on liidestatud mitme erineva andmebaasiga, näiteks suuremate kindlustusseltside, tanklakettide ja autoregistriga. Nii jõuab autopargi haldajani kogu vajalik info kindlustuslepingute kehtivuse, kütusekaartide kasutuse ja sõidukiga seotud dokumentatsiooni kohta,» selgitas Loik.

Täiendavalt on FleetGuru rakendust võimalik ühendada ka sõidukite telemaatikasüsteemidega, mis kokku annab täieliku ülevaate sõiduki kasutusest ja tehnilisest seisundist.

FleetGurusse 150 000 eurot investeerinud Superangeli partner Veljo Otsason märkis, et FleetGurul on võimas potentsiaal korraldada tõeline revolutsioon autopargi haldamise valdkonnas. «FleetGuru meeskond koosneb valdkonna professionaalidest, kes on vaid paari kuu jooksul jõudnud toote turule tuua ning sõlmida esimesed kliendilepingud sadade sõidukite jälgimiseks. Superangel investeerib tugevate asutajatega ettevõtetesse ning meile avaldas muljet Indreku, Toomase ja Ivari kliendikeskne lähenemine ja projektide elluviimise võime,»tunnustas Otsason.

Samuti FleetGurusse investeerinud logistika-startup'i Sixfold kaasasutaja ja CTO Magnus Hiie tõi välja kolm põhjust, miks sündis otsus paigutada raha FleetGurusse. «Esiteks saab ettevõte aru, mida sõidukite omanikud vajavad ja FleetGuru lahendus aitab esile tuua nende äri kitsaskohad. Teiseks toob sõidukite andmete kogumine nii hetkelist kui ka pikaajalist lisaväärtust. Ning FleetGuru klientidel on oluliselt lihtsam liikuda CO2 vähendamise ja keskkonnasõbralike transpordilahenduste suunas,» näeb Hiie FleetGuru võimaluste kaugemat perspektiivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles