Tallinna vanalinna ettevõtjad üritavad ballastist lahti saada

Merike Lees
Copy
Viru tänava meenepoe omanikud Vello Leitham (paremal) ja Martin Bristol (vasakul) ootamas koos vilemeister Daniel Rahuvarmiga kliente.
Viru tänava meenepoe omanikud Vello Leitham (paremal) ja Martin Bristol (vasakul) ootamas koos vilemeister Daniel Rahuvarmiga kliente. Foto: Sander Ilvest

Suur osa vanalinna rendipindadest ja äridest on müügis, sest turiste pole ja ettevõtjad üritavad vabaneda koormaks muutunud ballastist. Hinnanguliselt käib vanalinnas viis korda vähem rahvast kui enne koroonat ning kohalikul rahval sinna asja ei ole.

Üks, kes kriisi alguses oma uksed sulges, on legendaarne Raekoja platsi ääres tegutsenud küüslaugurestoran Balthasar. Restorani omaniku ja peakoka Sergei Trunovi sõnul ei õnnestunud neil majaomanikuga üüri osas kokkuleppele saada ja kahjumiga nad tegutseda ei soovinud. Nad lihtsalt lahkusid turult, et oodata paremaid aegu.

«Pankrotti me ei läinud, firma on endiselt olemas, Balthasari nimi on patenteeritud ja ootab paremaid aegu,» kinnitas Trunov, kes praegu töötab Keila-Joa lossis. «Kuni see olukord ei rahune, ei riski me midagi avada, seda eriti vanalinnas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles