Omniva: mitmetel ostuplatvormidel saab käibemaksu tasuda juba ostmisel

BNS
Copy
Juulist on võimalik mitmetelt ostuplatvormidelt tellides tasuda kuni 150-euroste kaupade käibemaks kohe ostu sooritamisel.
Juulist on võimalik mitmetelt ostuplatvormidelt tellides tasuda kuni 150-euroste kaupade käibemaks kohe ostu sooritamisel. Foto: Omniva

Omniva teatel on mitmetelt ostuplatvormidelt tellides võimalik tasuda kuni 150-euroste kaupade käibemaks kohe ostu sooritamisel.

1. juulist rakendus EL-is käibemaksumuudatus, millega kaob käibemaksuvabastus väljapoolt EL-i tulevatele kuni 22 eurot maksvatele pakkidele, mis seni olid käibemaksuvabad, teatas Omniva. Sarnaselt üle 22 euro maksvate pakkidega tuleb need nüüd EL-i jõudmisel deklareerida ja tasuda käibemaks, kui seda ei ole võimalik teha juba ostu sooritamisel.

Omniva rahvusvahelise segmendi juht Marita Mägi sõnul lihtsustab AliExpressi, Wishi ja Joomi liitumine IOSS (import one-stop shop) kõikide alla 150 eurot maksvate pakkide tellijate elu.

«Enne juulit pidid 22–150 eurose paki tellijad selle kohalejõudmisel deklaratsiooni vormistama ja käibemaksu tasuma, aga nüüd saab maksud tasuda kohe tellimise hetkel. Loomulikult tervitavad seda lahendust kõik alla 22-euroste pakkide tellijad, kelle jaoks deklareerimise ja käibemaksu tasumise protsess oleks uus – nüüd ei pea nad sellega tegelema,» ütles Mägi.

Euroopa Liidu territooriumile jõudes tuleb deklareerida siiski ka IOSS skeemiga müüdud saadetised. Kui Omnivani jõuab vabasse ringlusse deklareerimata IOSS pakk, siis võtab Omniva deklareerimistoimingu enda peale. Seejuures on aga väga oluline, et saadetise elektroonses infos oleks saatja poolt märgitud korrektne IOSS number.

«See on võti, mis annab maksu- ja tolliametile kinnituse, et tegemist on usaldusväärse saatjaga, kes on kaupade müügihetkel käibemaksu kogunud ning lubab saadetise deklareerida täiendavalt makse nõudmata,» selgitas Mägi.

Üle 150 euro maksvate kaupade puhul lisandub tollimaks ning need kaubad tuleb EL-i jõudmise järel endiselt kliendil endal deklareerida ning tasuda impordimaksud. IOSS skeemi, mille puhul alla 150 euroste ostude käibemaks kogutakse juba ostu sooritamisel, on rakendanud või rakendamas enamik suuremaid ostuplatvorme.

AliExpressi, Wishi ja Joomi platvormidel tekkis võimalus käibemaks ostu sooritamise hetkel tasuda juba juuli alguses. See tähendab, et kõik pärast seda ostetud kaupade puhul ei pea ostja nende Eestisse jõudmisel midagi täiendavat tegema ning klient saab paki ilma lisatoiminguteta kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles