Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Suri kalatööstur Mati Vetevool (10)

Copy
Mati Vetevool.
Mati Vetevool. Foto: Tairo Lutter

Eile lahkus meie seast ettevõtja Mati Vetevool.

«Suure kurbusega teatame oma kalli isa ja M.V.Wooli asutaja Mati Vetevoolu lahkumisest meie seast eile, kurja haiguse tõttu,» kirjutas perekond ettevõte Facebooki lehel. «Meie valu, kurbus ja kaotus on kirjeldamatu. Ta oli meie kõigi tugisammas. Alati toeks, alati abiks, alati hoolimas. Alati kõiki teisi endast ettepoole seadmas. Mati on nüüd taevastel kalavetel, kuid alatiseks meie mõtetes ja mälestustes.»

Mati Vetevool (76) oli Lääne-Harju valla volikogu liige ning silmapaistev vallaelanik, keda meenutati valla järelhüüdes.

«Mati sitkus ja optimism olid temaga lõpuni välja ning need ja paljud teised positiivsed omadussõnad jäävadki Matit meenutades saatma. Volikogu liikmena oli Mati aktiivne ning alati aldis kaasa mõtlema, rääkima ja tegutsema. Kirgliku kalamehena leidis Mati pea alati võimaluse pikkida vestlustesse ka mõne humoorika kalamehejutu, millest kujuneski justkui omaette žanr. Suurepäraseid saake taevastel kalavetel, Mati!» meenutas volikogu esimees Külli Tammur.

Mati Vetevool lõi 1988. aastal toonases ENSV-s esimese erakapitalil kalandusühistu Vihterpalu, mis sai loa kala töödelda. 1994. aastal asutas ta kalatööstusetttevõtte M.V.Wool AS. Kaks aastat tagasi tabas ettevõtet listeeriapuhang, mis viis ettevõtte kahjumisse ja millest taastumine oli aeganõudev.

President on tunnustanud Mati Vetevoolu tööd ja tegevust Valgetähe IV klassi teenetemärgiga. 2017. aastal sai ta ka Eesti Aasta Ettevõtja elutööpreemia.

Tagasi üles