Suursaarte laevaliinidel purustati juunis rekordeid

BNS
Copy
Heltermaa sadam.
 
Heltermaa sadam.  Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

TS Laevad teenindas juunis 271 325 reisijat ja viis üle 123 489 sõidukit.

Võrreldes eelmise aasta juuniga suurenes reisijate arv 14 protsenti ja sõidukite arv 12 protsenti, Hiiumaa liini tulemus oli rekordiline. TS Laevade juhatuse esimehe Indrek Randveeri sõnul olid Eesti suursaared juunis väga populaarsed sihtkohad.

«Juunis saavutasime Rohuküla-Heltermaa liinil nii reisijate kui sõidukite osas rekordi,» ütles Randveer pressiteates. Ettevõtte teenindas liinil 80 157 reisijat ja viis üle 35 311 sõidukit. Võrreldes 2020. aasta juuniga suurenes nii reisijate kui ka sõidukite arv 11 protsenti.

Virtsu-Kuivastu liinil saavutas ettevõte juunis rekordtulemuse sõidukite osas. TS Laevad viis juunis üle 88 178 sõidukit ja teenindas 191 168 reisijat. Liini reisijate arv suurenes võrreldes möödunud aasta juuniga 15 protsenti ja sõidukite arv 12 protsenti.

«Suure tõenäosusega põhjustas juunis reisijate arvu kasvu pikk jaaninädal, päikselised ilmad ning vähenenud koroonaviiruse piirangud,» ütles Randveer. «Tänu Regula lisareisidele populaarsetel aegadel oleme suutnud pikemaid järjekordi Virtsu ja Kuivastu sadamates vältida, samuti on positiivne see, et üha rohkem inimesi broneerib reisid varakult kasutades e-piletit, mis aitab samuti ooteaegu vähendada. Meie igapäevaselt monitooritav reisijate rahulolu indeks püsis juunis kõrgel 76 protsendi tasemel kasvades eelmise aasta juuniga võrreldes kuus protsenti.»

TS Laevad tegi juunis kahel liinil kokku 2175 reisi, millest 99,4 protsenti väljus õigeaegselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles