Kinnisvarafirma: Tallinna vanalinnas on äripindade pakkumine veel suurem kui mullu

BNS
Copy
13.06.2021 Tallinn Tallinna vanalinn. Foto:Sander Ilvest/Postimees
13.06.2021 Tallinn Tallinna vanalinn. Foto:Sander Ilvest/Postimees Foto: Sander Ilvest

Pindi Kinnisvara andmeil on välisturistidele suunatud vanalinna äripindade pakkumine võrreldes eelmise aastaga suurenenud.

Juuli alguse seisuga on Tallinna vanalinnas müügis või üürile anda ligi sada äripinda, millest enamik olid kunagi kohvikud, restoranid, meenepoed või muud välisturistidele suunatud asutused, teatas Pindi Kinnisvara.

Ettevõtte andmeil oli enne koroonakriisi igal vähegi käidavas kohas paikneval vanalinna äripinnal mitu huvilist ja ettevõtjad pidid ootama vahel aastaid, et oma äri vanalinnas püsti panna.

«Turism ei ole taastunud ja mõni laevatäis soomlasi ei suuda vanalinna ärisid ära toita. On kahju, et kinni on pandud ka mõnigi raudvaramusse kuulunud ettevõte, kasvõi näiteks Raekoja platsil paiknenud küüslaugurestoran Balthasar,» ütles Pindi Kinnisvara kutseline vanem-maakler Arik Piirisild pressiteates.

«Kui eelmisel aastal hoiti helgema tuleviku lootuses veel üürilepingutest kümne küünega kinni, siis praeguseks on meeleolud mustemates toonides, sest endisel kujul turismi taastumine võib võtta aastaid. Ilmselgelt tuleb kohalikud elanikud vanalinna meelitada, et sellest imelisest Unesco maailmapärandist kummituslik asum ei saaks,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles