Ampler kaasab uut raha, aga väikeinvestorid võivad kõrvale jääda

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Ampleri elektriratas.
Ampleri elektriratas. Foto: Ampler

Ampleri juunikuu tulemused valmistasid firmale pettumuse, kuigi on lootust, et see jääb madalpunktiks, teatas ettevõte Funderbeamis avaldatud aruandes.

Juunis oli Ampleri käive 898 200 eurot, mis on nende madalaim tulemus alates veebruarist. Ettevõtte juuni müügi kasv langes 50% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

«Väga pikkade tarneaegadega jalgrataste müük on raske ja jalgrataste klientidele saatmise aeglustumine ei ole aidanud, kuid me peame olukorda maksimaalselt ära kasutama ja keskenduma sellele, mis on tulemas,» selgitas aruandes Ampleri asutaja ja juht Ardo Kaurit.

Positiivse poole pealt suutis Ampler saavutada uusi nädalarekordeid monteerimisel ning lähitulevik näeb ettevõtte sõnul palju helgem välja. Lisaoptimismi annab firmale ka ootel olevad rohkem kui 1000 tellimust ning kuna tarneajad muutuvad vaikselt lühemaks, siis suurendatakse ka oma turundustegevust. Lisaks tähistas ettevõte sellel nädalal ka oma sajanda töötaja palkamist.

Ampleri majandustulemused.
Ampleri majandustulemused. Illustratsioon: Ampler

Ampler alustas raha kaasamisega

«Kuna tulemused on olnud tagasihoidlikud, on meie rahapositsioon halvenenud oodatust kiiremini ja meie sularahavarud on vähenenud, kuna peame juba praegu tegema sissemakseid järgmise hooaja komponentide tellimuste jaoks,» põhjendab Kaurit otsust kaasata uut kapitali.

«Viimastel aastatel oleme suutnud end edukalt rahastada pangalaenude kaudu, kuid kuna tulemused ja seega ka pankade valmisolek suuremaid summasid laenata on vähenenud ja kapitalivajadus suurenenud, on tekkinud märkimisväärne lünk, mille peame täitma uue rahastamisvooru kaasamisega,» lisas ta.

Ampler kavatseb esmase prioriteedina kaasata eraviisiliselt raha väikeselt hulgalt suurematelt investoritelt, et kaasata raha võimalikult kiirelt ja tõhusalt. Kuna rahastamisvooru suurus ületab 2,5 miljonit eurot, ei saa nad seda Funderbeami kaudu täies mahus teha ilma heakskiidetud prospektita, mis oleks ettevõtte jaoks liiga kulukas ja aeganõudev.

Ampleri aktsiatega kauplemine peatatakse vähemalt paariks nädalaks, kuna potentsiaalsetele investoritele jagatakse olulist teavet, mistõttu tekib olemasolevate investorite vahel infolünk. Järgmisel nädalal toimub ka Ampleri aktsionäride koosolek, et kinnitada iga-aastane finantsaruanne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles