Tubakatootja Philip Morris laieneb tervishoidu, ostes miljardi euro eest astmaravimite tootja

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Philip Morris ütles, et Vectura ostmine on osa nende arengust laiemaks tervishoiu- ja heaolufirmaks.
Philip Morris ütles, et Vectura ostmine on osa nende arengust laiemaks tervishoiu- ja heaolufirmaks. Foto: Fabrice Coffrini

Tubakatootja sõnul aitaks hingamisteede haigustele keskenduva ravimitootja Vectura ostmine neil mitmekülgselt laieneda.

Philip Morris International nõustus ostma 1 miljardi euro eest inhaleeritavatele ravimitele spetsialiseerunud Ühendkuningriigi ravimiettevõtte Vectura Groupi, millega tugevdab oma püüdlusi laieneda kaugemale tubakast ja nikotiinist, vahendab Wall Street Journal.

Philip Morris International, mis müüb Eestis Marlboro kaubamärgiga tooteid, teatas reedel, et Vectura saab nende inhaleeritavate ravimite ümber ehitatud uue äri selgrooks. Näiteks astmahaigete poolt kasutatavad inhalaatorid on väga levinud hingamisteede haiguste ravimiseks, ning on samas osutunud ka paljulubavaks mitmete muude ravimite manustamiseks.

Philip Morris ütles, et Vectura ostmine on osa nende arengust laiemaks tervishoiu- ja heaolufirmaks. Selle aasta alguses tutvustasid nad plaane, et aastaks 2025 moodustab suitsuvabade toodete käive rohkem kui pool ettevõtte tuludest, võrreldes 24%-ga 2020. aastal.

Philip Morris ütles, et hingamisteede ravimid ning nn enesehoolduse ja heaolu tooted on võtmetähtsusega nende plaanis eemalduda tubakast ja nikotiinist. Vectura ostmine võib aidata neil siseneda kiiresti kasvavale inhaleeritavate ravimite turule.

Vectura Group, mis asub Chippenhamis Inglismaal, hakkab tegutsema Philip Morrise autonoomse äriüksusena, mis toetab selle praegust strateegiat, teatasid ettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles