Tallinnast väljuvad suvel kruiisid Visbysse, Kotkasse ja Ahvenamaale

BNS
Copy
Paadikuurid ja kaljused saared - Ahvenamaa idüll.
Paadikuurid ja kaljused saared - Ahvenamaa idüll. Foto: Shutterstock

Suve vältel korraldavad Tallink ja Viking Line Tallinna Sadamale kuuluvast Vanasadamast mitmeid erireise sihtpunktidesse, kuhu on koroonakriisi ajal olnud raske pääseda. Reisihuvilised saavad seilata nii Ahvenamaale Marienhamni, Ojamaale Visbysse kui Kotka sadamasse Soomes.

Lisaks saavad reisijad sõita nii Helsingisse kui ka Turu sadamasse Soomes ning Rootsi pealinna Stockholmi. Tallinki Tallinna–Stockholmi liini taasavamine toimub 9. juulil ning reisijad võtab üle päeva pardale Baltic Queen, teatas Tallinna Sadam.

Ahvenamaale saab minna nii juulis kui augustis. Tallinki erireisid Ahvenamaale väljuvad Helsingist läbi Tallinna ülepäeviti kuni juulikuu lõpuni Silja Serenade'i pardal. Viking Line'i Gabriella viib reisijad Tallinnast Ahvenamaale Marienhamni 22. ja 26. juulil ning 7. augustil.

Kruiisihuvilistel on õige pea võimalik sõita ka Rootsi saarele Ojamaale, Visby sadamasse. Viking Line võtab reisijad pardale 16. juulil ja 5. augustil. Tallink Grupp seilab Silja Euroopaga Visbysse sel suvel kolmel korral: 11. ja 25. juulil ning 8. augustil.

Juuli lõpus on võimalus seilata kruiisiga ka Tallinna sõpruslinna Kotkasse Viking Line'iga. Reis väljub Tallinnast 28. juulil.

Lisaks on võimalik sõita ka Tallinna–Helsingi liini nii-öelda eikuhugi kruiisil ehk ilma sihtkohas maaleminekuta merereisil. Pakkumisel on ühepäevased minikruiisid Helsingi ja Tallinna liinil Tallinki, Eckerö Line'i ja Viking Line'i laevadel.

Iga reisija peab enne broneeringu tegemist kontrollima, millised on praegu reisimise ja sihtriiki sisenemise tingimused, kui ei soovita just sihtkohas laevapardale jääda. Praegu kehtivate piirangute ja suvise reisiinfoga on võimalik tutvuda näiteks Tallinki kodulehel või sihtkohariikide vastavate ametkondade veebilehtedel.

Tallinna Vanasadamat taaskülastavad juulikuust ka kruiisilaevad ning valmib kruiisiterminal. Ühes uue terminaliga valmib katusepromenaad, mis on alates 15. juulist avatud nii reisijatele kui linnarahvale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles