Sutt: eesmärk on kasvada digiriigist innovatsiooniliidriks

BNS
Copy
Andres Sutt
Andres Sutt Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt andis valitsusele ülevaate innovaatilise Eesti kontseptsioonist, mis seab eesmärgiks meie kasvamise digiriigist innovatsiooniliidriks.

Kontseptsioon hõlmab uusi võimalusi ettevõtluseks, enam teadmusmahukaid investeeringuid, rohkem kõrge lisandväärtusega töökohti ning senisest rohkem koostööd ettevõtete ja ülikoolide vahel.

«Eesti majanduse ja digiühiskonna edulugu põhineb avatusel, rahvusvahelisel ambitsioonil ja riskijulgusel. Need omadused on tõstnud meie elatustaseme Lääne-Euroopale lähedale. On aeg astuda järgmised sammud, mis määravad meie tuleviku 10 ja 20 aasta pärast,» ütles Sutt pressiteates.

Ministri sõnul on edu võti senisest palju suuremad erasektori investeeringud innovatsiooni ning teadus- ja arendustegevusse.

«Eesmärk on olla erasektori innovatsiooni ja investeeringute võimendajaks ning luua võimalusi uute strateegiliste ja globaalse haardega ettevõttete tekkeks,» rääkis minister.

Ministeeriumis koostöös ettevõtjate ja arvamusliidritega välja töötatud kontseptsioon pakub välja ideid, kuidas toetada tulevikumajanduse sündi.

Suti sõnul tuleb katsetada uudseid võimalusi ka poliitikakujunduses ja luua koos erasektoriga uuenduslikkust soosiv ökosüsteem. «EASi ja KredExi pinnalt uue organisatsiooni loomine on oluline samm riigi võimekuse konsolideerimisel, et toetada erasektori innovatsiooni,» lausus Sutt.

Ta toonitas, et tuleb targalt kasutada ELi uut rahastusperioodi digi- ja rohepöördeks kogu majanduses ning toetada kohaliku kapitalituru arengut, eriti täites need lüngad, kus erakapital vajab kaasinvestorina pikaajalist ja rahulikku institutsionaalset kapitali.

Innovatiivse Eesti kontseptsiooni väljatöötamisse panustasid ekspertidena Robert Kitt, Taavi Madiberk, Kaidi Ruusalepp, Martin Villig, Taavet Hinrikus, Ivo Suursoo, Sten Tamkivi, Aigar Vaigu, Margus Uudam, Ruth Oltjer, Ülo Kaasik ja Viljar Lubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles