Eestlased müüsid suure küünlafirma maha (3)

BNS
Copy
Hansa Candle uus omanik, DOORopeneri juht ja küünlatehase senine juhatuse liige Harri Juhani Aaltonen.
Hansa Candle uus omanik, DOORopeneri juht ja küünlatehase senine juhatuse liige Harri Juhani Aaltonen. Foto: Elmo Riig

Hansa Candle'i omanikud müüsid oma 50-protsendise osaluse emaettevõttes MCC Group AS Dooropener OÜle, tehingu hinda ei avalikustata.

Hansa Candle toodab peamiselt sise- ja õueküünlaid ning väiksemas mahus ka süütevahendeid. Ettevõttele kuulub Viljandis asuv tehas, mis annab tööd 124 inimesele. Ettevõtte tooted on esindatud nii Eestis kui ka välismaal ning suurem osa tulust tuleb eksportturgudelt, teatas Hansa Candle.

AS Hansa Candle'i omanikfirmaks on MCC Group AS, millest 50 protsenti kuulub Soome ettevõttele Oy Suomen Bestand, teised osanikud on Katrin Moss ja Tarvo Moss. Müüjateks olidki Tarvo ja Katrin Moss, selgub pressiteatest.

Osaluse müünud Tarvo Mossi sõnul saab ostja pühendunud meeskonnaga tugeva ettevõtte. «Hansa Candle on väga heas majanduslikus seisus ning suure arengupotentsiaaliga ettevõte, mille tooteid ja teenuseid hindavad kliendid kõrgelt. 2019-2020 aastad on olnud ettevõtte 25-aastase ajaloo parimad,» ütles Moss.

Uue omaniku Dooropener OÜ juhi ja Hansa Candle'i juhatuse liikme Harri Juhani Aaltoneni sõnul on Hansa Candle näidanud viimastel aastatel korralikku kasvu.

«Lõviosa müügitulust tuleb ekspordist, meie tooteid võib leida pea igast Euroopa linnast, aga näiteks ka USAst. Kavatsen arendada ettevõtet edasi, laiendades toodete portfelli ning suurendades veelgi Hansa Candle'i toodete nähtavust eksportturgudel,» ütles Aaltonen.

Hansa Candle'i ostu-müügi tehingut nõustasid müüjate poolelt Maria Klaos advokaadibüroost Uplegal ja Rando Maisvee advokaadibüroost Moss Legal ning ostja poolelt Karin Madisson ja Robin Teever advokaadibüroost Sorainen. Tehingu finantsnõustajaks oli investeerimispanganduse ettevõte Redgate Capital. Tehingut rahastab Coop Pank.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles