Stellantis investeerib elektriautodesse 30 miljardit eurot

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Stellantise logo Itaalias Torinos asuva Fiati Mirafiori tehase väraval. 
Stellantise logo Itaalias Torinos asuva Fiati Mirafiori tehase väraval. Foto: MASSIMO PINCA/REUTERS

Stellantis kavatseb investeerida vähemalt 30 miljardit eurot sõidukite elektrifitseerimisse ning uude tarkvarasse ja tehnoloogiasse kuni 2025. aastani. Stellantis ühineb selliste autotootjatega, nagu Volkswagen, General Motors ja Ford, kes on varem teatanud kümnete miljardite eurode suurustest investeeringutest elektriautodesse.

 

Maailma neljas autotootja Stellantis teatas neljapäeval, et kavatseb kuni 2025. aastani investeerida rohkem kui 30 miljardit eurot oma sõidukite elektrifitseerimisse, vahendab Reuters.

Jaanuaris Itaalia-Ameerika autotootja Fiat Chrysleri ja Prantsusmaa PSA ühinemisel moodustatud ettevõte ütles, et strateegiat toetavad viis akutehast Euroopas ja Põhja-Ameerikas, mis aitavad neil konkureerida elektriautode liidri Tesla ja teiste autotootjatega üle maailma.

«See muutuse periood on suurepärane võimalus kella tagasi keerata ja alustada uut võidujooksu,» ütles Stellantise tegevjuht Carlos Tavares veebiülekandes. «Kontsern liigub oma elektrifitseerimise teekonnal täiskiirusel.»

Stellantis ütles oma «EV Day 2021» üritusel, et nad seavad eesmärgiks, et nende müügist moodustaks vähese emissiooniga sõidukid – kas aku- või hübriidelektrisõidukid – 2030. aastaks Euroopas üle 70 protsendi ja Ameerika Ühendriikides üle 40 protsendi. Ettevõtte eesmärgiks on ka, et 2026. aastaks oleks elektriauto omamise kogukulu võrdne bensiinimootoriga mudeliga.

Nad teatasid, et kõik nende 14 sõidukimarki, sealhulgas Peugeot, Jeep, Ram, Fiat ja Opel, hakkavad pakkuma täielikult elektrifitseeritud sõidukeid. Samuti keskendutakse kommertssõidukite elektrifitseerimisele ja 2021. aasta lõpuks võetakse kasutusele vesinikkütuseelemendiga keskmise suurusega kaubikud.

Stellantis teatas neljapäeval, et üks viiest akutehasest hakkab asuma nende mootoritehases Termolis Itaalias, mis lisandub varem teatatud tehastele Saksamaal ja Prantsusmaal. Autotootja on öelnud, et üks tehas rajatakse ka Ameerika Ühendriikidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles