Hiina lapsed ei saa öösiti enam «Fortnite'i» mängida

PM Majandus
Copy
Foto: Epic Games / SWNS.com

Ülipopulaarse videomängu «Fortnite» loonud Hiina mängugigant Tencent avalikustas meetme, mis ei laseks lastel öösiti telefonis mängida. Nimelt peavad kõik äpikasutajad läbi näotuvastuse tõestama, et on täiskasvanud, kirjutab BBC News.

2019. aastal tuli Hiina välja regulatsiooniga, mis takistas alaealistel liigselt palju videomänge mängimast. Seadustes sisaldus näiteks, et keelatud on mängimine kella kümnest õhtul kaheksani hommikul. Samuti sisaldas regulatsioon mänguaja piiramist 90 minutile ja äpisisestele ostudele hinnalae seadmist. Varem nõudsid Tencenti Hiina turule mõeldud rakendused kasutaja vanuse kontrollimiseks dokumendipilte, kuid probleem tekkis vanemate dokumente kasutanud lastega.

Nüüd nõuab mängutootja vanuse tõestamiseks näo skaneerimist. Tencent kutsub uut süsteemi «keskööpatrulliks». Mängija nägu võrreldakse nime- ja fotoandmebaasiga. Kasutaja, kes osutub alaealiseks, visatakse mängust välja. Täiskasvanute jaoks on võimalus end korduvalt tuvastada, kui süsteem neid ekslikult alaealiseks peab.

Tencent on Hiina tehnoloogiagigant. Ettevõttel on suur osalus (40%) näiteks Epic Gamesis, mille kuulsaim mäng on «Fortnite». Tencent on ka maailma ühe suurima mängutootja Riot Gamesi ainuomanik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles