Wise’i börsidebüüt läks seni Eesti pensionifondidest mööda

Romet Kreek
Copy
Eesti pensionifondid ei ostnud Wise'i aktsiat
Eesti pensionifondid ei ostnud Wise'i aktsiat Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti pensionifondivalitsejad ei ostnud erinevatel põhjustel pensionifondiesse eile Londoni börsile läinud Wise’i aktsiat.

Luminor eelistab üksikaktsiatele börsil kaubeldavaid fonde ehk ETF'e

„Luminori pensionifondid Wise’i aktsiat ei ostnud, kuna eelkõige kasutame investeeringute tegemisel laiapõhjalisi instrumente,“ lausus Luminori Baltikumi pensioniüksuse juhi Rasmus Pikkani.

SEB eelistab kasvuaktsiatele pigem ebapopulaarsusse langenud väärtusaktsiaid

“Me ei ostnud Wise’i aktsiat, kuna meie investeerimisprotsess keskendub peamiselt varade allokatsioonile, mitte niivõrd üksikute aktsiate valikule,” ütles SEB Varahalduse juhatuse esimees Sven Kunsing. “Ühtlasi on Wise aktsia valuatsioon (väärtustase) finantstehnoloogia sektorile omaselt üpris kõrge. Aktsiavalikud, mida me oma portfellides teinud oleme, keskenduvad pigem väärtusaktsiatele ehk viimastel aastatel pigem ebapopulaarsuse all kannatanud ja seetõttu tagasihoidlikumalt hinnatud aktsiatele.”

LHV alles analüüsib aktsiat

„LHV Pensionifondid Wise aktsiat ostnud ei ole,“ lausus LHV fondijuht Kristo Oidermaa. „Aktsia on küll analüüsimisel, aga pensionifondid on üldjuhul pikaajalised investorid ja seetõttu esimeste päevade volatiilses keskkonnas tehingute tegemine pole fookuses.“

Swedbank ei välista tulevikus aktsia ostmist

"Swedbanki pensionifondid Wise’i avalikkus pakkumises ei osalenud, kuid me ei välista aktsiate ostmist tulevikus," ütles Swedbanki portfellihaldur Pertti Rahnel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles