Edetabel ⟩ Vaata, mis nutitelefonid on eestlaste seas kõige populaarsemad

PM Majandus
Copy
Esikoha teenis Samsungi nutitelefon Galaxy A12
Esikoha teenis Samsungi nutitelefon Galaxy A12 Foto: Unsplash

Mobiilioperaator Elisa avalikustas oma esimese poolaasta nutitelefonide müügitopi. Muu hulgas tuli välja, et kaubaks läinud nutitelefonide keskmine hind tõusis aastaga ligi 8 protsenti.

Elisa telekomiteenuste valdkonna juhi Mailiis Ploomanni sõnul on nutitelefonide keskmine hind jõudnud 415 euroni. «Aina rohkem tehakse kaugtööd ning ka meelelahutus ja sõpradega suhtlus kolis esimesel poolaastal peamiselt digikanalitesse, mistõttu on vajadus võimekate nutiseadmete vastu oluliselt kasvanud. See kajastub ka keskmises hinnas.»

Ploomann lisas, et suure tõenäosusega on paljudel inimestel ka pandeemia ajal tekkinud võimalus kõrgema klassi nutitelefon osta. 

Elisa klientide eelistatud nutitelefonide tootjad on Samsung, Apple ja Xiaomi. Ostjate lemmikmudel oli Samsung Galaxy A12, ka järgmised poodiumikohad jaotusid Samsungi telefonide vahel. Üllatuseks jäi telefonide topist välja Huawei, mis esimeses kvartalis veel esikümnesse mahtus. 

Tahvelarvutite müük on Elisa teatel samuti tõusuteel, kasvades võrreldes eelmise aasta sama ajaga üle 12 protsendi. Tahvelarvutitest jõudsid müüduimate mudelite tippu Samsung Galaxy Tab A7 (2020) ja Samsung Galaxy Tab A 10.1" ja 2. generatsiooni Lenovo Tab M10 HD.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles