Suurimat töömuret põhjustab palgatõusu küsimine

Postimees
Copy
Valdav enamus tööga seotud päringutest tehakse Googles palgatõusu küsimise teemal.
Valdav enamus tööga seotud päringutest tehakse Googles palgatõusu küsimise teemal. Foto: SCANPIX

Inimestele valmistab kõige suuremat töömuret palgatõusu küsimine, selgus maailma suurima rahvusvahelise koolitusfirma The Knowledge Academy läbiviidud uuringust.

Igas kuus tehakse Google otsingus 19 050 palgatõusu küsimist puudutavat päringut. Palgaläbirääkimised on keeruline teema ja Talveer Sandhu The Knowledge Academy'st annab soovituse, kuidas sellele läheneda.

«Kui räägite oma ülemusega, siis täpsustage ettevõtete eesmärke ja väärtusi. Tooge näiteid selle kohta, kuidas olete need eesmärgid oma töös saavutanud ja ületanud, ning paluge viisakalt kaaluda oma palga kohandamist nende pingutuste järgi,» soovitas Sandhu.

Teisel kohal on LinkedIni kasutamisega seonduv temaatika. Keskmiselt tehti kuus selle kohta 9000 päringut.

«LinkedIini kasutusalad erinevad sõltuvalt sellest, millises sektoris olete, kuid igal juhul on see võrgustumiseks suurepärane,» ütles Talveer Sandhu. «Alustage kaasahaarava ja asjakohase sisu loomisest, näiteks jagage näpunäiteid oma töö või hiljuti omandatud teadmiste kohta ja saate kiiret kasu.»

Kolmandal kohal on haigestumisest teatamine. Keskmiselt 5850 igakuist Google'i päringut on seotud selle teemaga.

«Teadke, millal peate oma haigestumisest teatama, et teie meeskond saaks sellega arvestada,» soovitas Sandhu. «Vältige kõigi sümptomite loetlemist, sest see tekitab kahtlusi. Tehke lühidalt ja korrektselt.»

Haigestumisest teatamisele järgneb kohe lahkumisavalduse kirjutamise probleem. Keskmiselt tehakse maailmas igakuiselt 2 990 otsingut sel teemal. Olenemata sellest, kas olete tööl olnud aastaid või kuid, pole selleks lihtsat teed.

Sandhu sõnul on lahkumisavalduse kirjutamisel oluline säilitada professionaalsus. Alustada tuleks sellest, miks te soovite lahkuda. Märkige oma viimane töötamise kuupäev ja pakkuge abi asendaja leidmisel. Lõpetuseks tänage tööandjat aja ja abi eest, mis ta on teile osutanud.

Mõneti üllatuslikult on ärevuse ja stressiga toimetulemine alles 14. kohal. Selle kohta tehakse Googles keskmiselt 350 otsingut igas kuus.

«Päeva alustamine parema jala abil on parim viis stressi vähendamiseks,» soovitas Sandhu. «Hea hommikusöök ja positiivne suhtumine algavasse päeva on oluline ja võib oluliselt meeleolu tõsta. Proovige lõuna ajal värskes õhus jalutada ja vältida lõunapausil töötamist. Nii väldite ka läbipõlemist.»

TOP 15 töömuret Google otsingus

  1. Kuidas küsida palgatõusu? 19,050
  2. Kuidas kasutada LinkedIni? 9000
  3. Kuidas teatada haigestumisest? 5850
  4. Kuidas kirjutada lahkumisavaldust? 2,990
  5. Kuidas suurendada tootlikkust? 2,020
  6. Kuidas säilitada fookust? 1500
  7. Kuidas istuda õigesti? 1000
  8. Kuidas säilitada motivatsiooni? 970
  9. Töökoha pension 700
  10. Töökius 670
  11. Kuidas kirjutada e-kirju 550
  12. Professionaalsus 520
  13. Sobiv riietus 380
  14. Ärevus või stress 350
  15. Organiseeritus 310
Allikas: The Knowledge Academy
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles