Volkswagen müüb Bugatti Horvaatia elektriautode tootjale

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Foto: Bugatti

Horvaatia elektriautode idufirma Rimac omandab enamusosaluse 112-aastases Prantsuse sportautode tootjas.

Autotootja Volkswagen müüb enamusosaluse oma mainekas Prantsuse luksusbrändis Bugatti. Sellest teatasid Porsche AG, kes vastutab Euroopa suurima autokontserni VW spordisektori eest, ja Bugatti uus põhiomanik Rimac, vahendab Der Spiegel.

Horvaatia ettevõte oli juba mõnda aega näidanud üles huvi väga kalleid ja kiireid autosid tootva Bugatti vastu ning tulevikus hakkab firma omama 55 protsenti uue Bugatti-Rimac ühisettevõtte aktsiatest.

Porsche kavatseb säilitada 45-protsendilise vähemusosaluse ühisettevõttes, mis asutatakse neljandas kvartalis. See jätaks Rimacile operatiivse kontrolli, ütles Porsche tegevjuht ja VW kontserni juhatuse liige Oliver Blume. Tehingu finantstingimuste kohta üksikasju ei esitatud.

VW sõidukimarkide puhul tähendab Bugatti müük kaheteistkümnelt üheteistkümnele vähenemist. VW ostis Bugatti 1998. aastal.

Tehing ootab veel mitmete riikide konkurentsiametite poolt heaks kiitmist. Porsche ja Rimac on juba mitu aastat olnud omavahel seotud: Porsche on Rimaci vähemusaktsionär alates 2018. aastast ning sportautode tootja omab nüüd 24 protsenti Horvaatia ettevõttest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles