Läti plaanib korraldada koroonaloterii - vaktsineeritute vahel läheb loosimisele kuni 100 000 euro väärtuses auhindu

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Pfizeri COVID-19 vaktsiin.
Pfizeri COVID-19 vaktsiin. Foto: Elaine Thompson

Läti valitsuskoalitsiooni erakonnad on väljendanud toetust ideele korraldada Covid-19 vastu vaktsineeritud inimeste vahel auhinnaloosid, et motiveerida neid vaktsineerima, vahendab LETA.

«Paljudes maailma osades korraldatakse loteriisid või avalikke motivatsiooniprogramme, mis sisaldavad mängulisi elemente ja positiivset motivatsiooni, seega järgime siinkohal rahvusvahelist praktikat, et saavutada põhieesmärk,» ütles tervishoiuminister Daniels Pavluts esmaspäeval ajakirjanikele.

Minister ütles, et loterii käivitatakse augustist ning seda hakatakse korraldama iganädalaselt ja igakuiselt ning ka üldiselt pikemas perspektiivis, kusjuures peaauhindade väärtus võib ulatuda kuni 100 000 euroni.

«Me usume, et iganädalases loosimises peaks olema palju võimalusi võita. Näiteks peaks inimestel olema palju võimalusi võita auhindu alates 100 eurost. Need iganädalased auhinnad peaksid meie arvates ulatuma 100 eurost kuni mõne tuhande euroni,» selgitas Pavluts, lisades, et loosimised on avatud ka neile, kes on viimase kuue kuu jooksul vaktsineeritud.

Ühtlasi selgitas poliitik, et selline projekt eeldab tõenäoliselt uusi õigusakte, potentsiaalselt isegi vaktsineerimisloteriisid käsitlevat seadust.

Pavlutsi sõnul valmistab tervishoiuministeerium ette ka mitmeid teisi ettepanekuid vaktsineerimise stimuleerimiseks. See hõlmab rahaliste stiimulite suurendamist perearstidele ja täiendavate ressursside suunamist inimeste, eriti eakate inimeste sõeluuringutele. Poliitik ütles ka, et plaanitakse kaasata Avaliku Integratsiooni Sihtasutus ja erinevad meediakanalid, sealhulgas vähemusrahvused, et teavitada ja motiveerida kõiki inimesi end vaktsineerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles