Tele2 kaotab jätkuvalt mobiilinumbreid oma konkurentidele

BNS
Copy
Tele2.
Tele2. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Juunis kaotas jätkuvalt enim mobiiltelefoninumbreid Tele2, mille võrgust lahkus 1975 numbrit.

Negatiivne numbriliikuvuse saldo oli juunis ka Telial, mis kaotas 26 numbrit. Kolmest suurimast telekomist oli ainsana posiitivse saldoga Elisa, mille võrguga liitus juunis 1986 numbrit, selgub tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti (TTJA) andmetest.

Tänavu esimesel kuuel kuul on Tele2 kaotanud 7591 mobiilinumbrit. Telia ning Elisa on aga juurde võitnud vastavalt 197 ja 7353 numbrit.

Kokku liikus lõppenud kuul 4784 mobiiltelefoninumbrit ning 133 tavatelefoninumbrit. Samas tühistati 3341 mobiiltelefoninumbri teisaldamise avaldust ning 15 tavatelefoninumbri teisaldamise avaldust.

Möödunud aastal kaotas enim mobiiltelefoninumbreid Tele2, mille võrgust lahkus 5098 numbrit. Negatiivne saldo oli ka Telial, mille võrgust lahkus 4800 numbrit. Positiivse saldoga Elisa sai aga juurde 9870 numbrit.

Liikunud numbrite arv kajastab reaalsete tava- ja mobiiltelefoninumbrite üleminekut ühe sideettevõtte juurest teise juurde. Liikunud numbrite arvul puudub otsene seos sideettevõttega liitunud või sealt lahkunud klientide üldarvuga, sest ühel kliendil võib olla mitu numbrit, kuid samas üks liitumisleping.

Samuti ei kajasta numbriliikuvuse statistika kõnekaartide kasutusest ega uute liitumislepingute sõlmimisest ning vanade lõpetamisest tulenevaid muudatusi sideettevõtete klientide üldarvus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles