Graafik Külmale ja reostunud mereveele pakuvad alternatiivi vee- ja saunakeskused

Elina Liibak
Copy
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Sinivetikas vohab juba mitmes Tallinna rannas.  Stroomi rannas ujumist soovitab terviseamet reostuse tõttu vältida. Kus aga on veel turvaline jalad vette pista? Postimees pani kokku ülevaate kaheksast suuremast Tallinna veekeskusest ja spaast, kus saab nautida sauna- ja veemõnusid.

Esimesel kohal on Mustamäel asuv Elamusspa ja 21+ spa, kus nagu nimeski lubatud, on 21 sauna. Keskuse hind on ka üks krõbedamaid - nädalavahetusel peab täiskasvanu välja käima tervelt 39 eurot. See-eest saab seal olemist nautida ajaliselt piiramatult. Ei puudu ka lasteala, kuhu pere väiksemad liikmed saab jätta. Täiskasvanutele on eraldi SPA 21+ baari, basseinide, mullivannide ja saunadega. 

Aia tänaval paiknev Kalev Spa Veekeskus on teisel kohal 22 erineva lõbustusega, sealhulgas ka nelja veetoruga. Samuti on võimalus külastada saunaoaasi, mis on mõeldud üle 18-aastasteke külastajatele. Taolise lõbu eest tuleb tasuda 27 eurot.

Et külastada Viimsi saunakeskust ja 18+ spaa-ala, peab maksma 37 eurot. Kõikidele eelnevatele keskustele on iseloomulik, et täiskasvanutele mõeldud alale saamiseks tuleb lisaks rahakotti kergendada. Näiteks maksabki täispakett 37 eurot, mille eest saab ka külastada tavalist sauna ja veekeskust, mis muidu on vaid 20 eurot. 

Kalev SPAst kiviviske kaugusel asub Reval Sport Veekeskus, kus 16 euro eest saab käia 13 eri saunas ja basseinis. Lisaks on keskuses mitu välibasseini, kus saab nii talvel kui ka suvel ujuda.

Viimsi SPA on galeriiga ühendatud peredele mõeldud Atlantis H2O Aqua veekeskusega. Kuigi numbriliselt võib tunduda basseinide arv väike, siis tegelikult on keskuses vägev kompleks ronimiseks ja liulaskmiseks. Lisaks saab kaheksast torust alla lasta ja kui sellest veel väheks jääb, on võimalus osta lisa 8 euro eest (14 eurot pere jaoks) pääse Viimsi Saunakeskusesse. 

Tallink Aqua Spa paistab silma kümne atraktsiooniga. Kuigi nimekirjas on Reval Sport eespool, on Aqua Spa suurem. Basseinide arv pole kõige tähtsam näitaja, kuna tihti on basseinid mitmest osast koosnevad ja erinäolised.

Kõikides nimetatud veekeskustes on ka baar, mis tähendab, et söögi ja joogi saab basseini või mullivanni lähedusest kätte.

Järgnevad kaks väiksemat spaad ja veekeskust. Metropolil on pakett, kus kaks inimest saavad nautida vee- ja saunamõnusid ja lisaks suupisteid ja privaatruumi. Väikses, ent hubases sauna- ja lõõgastuskeskuses Lavendel saab suhteliselt odava hinna eest saunas käia ja ujumist nautida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles