Venizelos: Kreeka võlalepe seisab noateral

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rahandusminister Evangelos Venizelos (paremal).
Kreeka rahandusminister Evangelos Venizelos (paremal). Foto: SCANPIX

Kreekal on oma riigivõla vähendamise leppe sõlmimiseks jäänud üks päev aega ning läbirääkimised erakreeditoridega seisavad noateral, ütles Kreeka rahandusminister Evangelos Venizelos laupäeval.

«Hetkel on väga kriitiline,» rääkis teiste eurotsooni rahandusministritega telefonitsi vestelnud Venizelos ajakirjanikele.

«Kõiges tuleb kokku leppida homme õhtuks,» lisas minister.

Kreeka ja ka Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) eesmärk on, et Kreeka riigivõlg väheneks võlaleppe tulemusena praeguselt 160 protsendilt 2020. aastaks 120 protsendile SKP-st, millega riik suudaks hakkama saada.

Ateenal on kokkuleppega kiire, kuna 20. märtsil tuleb tal tasuda 14,4 miljardit eurot vanu võlgu ja selleks on tal vaja uut laenumakset, mille eelduseks on võlakokkulepe.

Esmaspäeval kogunevad Brüsselisse eurotsooni rahandusministrid, kes ootavad Kreeka võlakokkulepet ja arutavad Kreeka uut abipaketti. Selle suuruseks kujuneb uudisteagentuuri Reuters allika kohaselt varem räägitud 130 miljardi asemel 145 miljardit eurot. Suur osa sellest läheb Kreeka pankade päästmiseks, mis saavad Kreeka riigi võlgade kustutamisega suurt kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles