Elmo Rent alustab Euroopa turu vallutamiseks koostööd Eesti Energiaga

PM Majandus
Copy
Elmo Rent.
Elmo Rent. Foto: Erakogu.

Euroopa jagamisteenuse turule sisenemiseks kaasab Elmo Rent Eesti Energia, kes analüüsib turgudele sobivaid laadimislahendusi.

Aktsiate avaliku pakkumise üks eesmärke oli kaasata investeeringuid ja valmistada ette Euroopa jagamisteenuse turule minek, ütles Nasdaq Baltic First North turule sisenenud Elmo Rendi tegevjuht Julia Nekrassova.

Elmo Rent kasutab Eesti suurimat Enefit Volt laadimistaristut ja laienemine uutele turgudele, kus Eesti Energia kontsern juba tegutseb, on loomulik jätk. «Autojagamisteenus on Euroopas kasvav turg. Kuigi elektriautosid pakkuvaid jagamisettevõtteid on juba küllalt palju, on meie uudsus just kaugjuhitava auto tehnoloogia esmakordses esitlemises,» ütles Nekrassova.

Eesti Energia juhatuse liikme Margus Valsi sõnul minnakse elektriautodele üle kiiremini, kui seni arvatud, kuid läbimurdeks on vaja häid teenuseid. «Rahvusvahelise energiaettevõttena on meie ülesanne pingutada kõigil oma koduturgudel – Eestis, Lätis, Leedus, Poolas ja Soomes - nutikamate kliendilahenduste nimel. Analüüsime uusi turge, et pakkuda elektriautode laadimislahendusi ning muuta seeläbi elektriauto omamine lihtsaks, mugavaks ja kliendile kasulikuks,» sõnas Vals.

Elmo Rent ja Eesti Energia sõlmisid koostöölepingu, mille eesmärk on analüüsida ja valideerida sobivad asukohad, kus Enefit Volt saaks pakkuda elektriautode laadimislahendusi ja jagamisäri kasvatada.

Elmo Rent on Eesti riigi 2013. aastal asutatud ja 2017. aastast erakätes aktiivselt kasvav ettevõte, mis pakub keskkonnasõbralikku sõidukijagamisteenust ning sellega seotud innovatiivseid tehnoloogiaid, näiteks sõidukipargi IT-opereerimissüsteem, autokontroller ja kaugjuhitav sõiduk.

Enefit Volt on Eesti elektriautode kiirlaadimisvõrk, kuhu kuulub 185 avalikku laadijat üle Eesti. Ettevõtte võrgus saab laadida nii Euroopa (CCS) kui Jaapani (CHAdeMO) laadimisstandardiga sõidukeid ja kasutada universaalset Tüüp2 laadimist. Lisaks avalikele laadimisvõimalustele pakub Enefit Volt nutikaid ja kasutajasõbralikke laadimislahendusi ka koju ja äridele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles