Keit Pentus-Rosimannus valiti EBRD aktsionäride nõukogu asejuhiks

BNS
Copy
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus. Foto: Mailiis Ollino

Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus valiti Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupanga (EBRD) aastakoosolekul aktsionäride nõukogu asejuhiks.

Aktsionäride nõukokku kuuluvad 71 riigi esindajad. Nõukogu annab EBRD-le strateegilisi suuniseid, kontrollib finantse ja eelarve kasutamist ning kinnitab aastaaruanded.

1. juuli plenaaristungil kinnitati ka panga kliimaeesmärgid ning panga 2020. aasta tulemused. Eesti rahandusminister rõhutas istungil peetud sõnavõtus panga kiiret reaktsiooni Covid-19 kriisi ajal ning panga jätkuva kohalolu olulisust nii Eestis kui regioonis laiemalt.

«EBRD-l on hea võimalus Eestis näidata oma kvaliteeti ja toetada positiivseid muutusi, olgu see siis rohepöörde, kliimapöörde või innovaatiliste Eesti ettevõtete rahvusvahelise laienemise rahastamisel,» ütles Pentus-Rosimannus.

Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank toetab maailma keskkonnahoidlikku ja säästvat arengut ning aitab ettevõtetel areneda läbi finantsinvesteeringute, äriteenuste pakkumise ning poliitilises dialoogis osalemise.

Eesti ja EBRD koostöö keskendub eelkõige Eesti finantssektori arendamisele ning rohepöördele. Eesti pakub EBRD-le toetust ja nõu digipöörde finantseerimisel.

Eesti astus EBRD liikmeks kohe pärast panga asutamist 1992. aastal ja oli selle üks esimesi klientriike. EBRD on Eestisse investeerinud 96 projekti raames pea 770 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles