Taavet Hinrikus astub aasta jooksul Wise’i nõukogu esimehe kohalt tagasi (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Taavet Hinrikus
Taavet Hinrikus Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Eestlaste asutatud Briti finantstehnoloogiaettevõte Wise (varem TransferWise) kaasasutaja Taavet Hinrikus astub aasta jooksul nõukogu esimehe ametikohalt tagasi, sest ettevõte soovib seoses noteerimisega Londoni börsil tugevdada selle juhtimiskultuuri, kirjutab ettevõte noteerimisprospektis.

Hinrikust hakkab asendama Netflixi endine finantsjuht David Wells, kes on Wise’i nõukogu liige olnud alates 2019. aastast. 

Suurbritannia seadusandlus soovitab, et pooled avaliku ettevõtte nõukogu liikmed, kaasa arvatud nõukogu esimees, oleksid sõltumatud. Wise kirjutab, et poole aasta jooksul pärast noteerimist lisatakse nõukogu liikmeks veel üks sõltumatu liige.

Koos Kristo Käärmanniga Wise’i asutanud Hinrikus oli aastatel 2015 kuni 2017 ettevõtte tegevjuht, pärast mida nad vahetasid ametikohad ja tegevjuhiks sai Käärmann.

Hinrikusele kuulub 10,85 protsenti Wise’i aktsiatest ja koos B klassi aktsiatega 12,95 protsenti hääleõigustest.

Wise’i suurim aktsionär on Kristo Käärmann, kellele kuulub 18,78 protsenti aktsiatest ja koos B klassi aktsiatega 40,75 protsenti hääleõigustest.

Pärast Käärmanniga ametikohtade vahetamist ja nõukogu esimeheks asumist on Taavet Hinrikus Wise’i tasapisi igapäevasest tegevusest taandunud ning keskendub teiste tehnoloogiaidufirmadele. Kevadel Eesti televisioonile antud intervjuus kinnitas ta, et on investeerinud umbes 150 ettevõttesse.

Hinrikuse Euroopa idufirmade turgu kajastav veebiväljaanne Sifted kirjutas, et Hinrikus on üks aktiivsemaid ingelinvestoreid Euroopas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles