Saku Õlletehas müüs mullu 116 miljonit liitrit jooke

PM Majandus
Copy
Saku Õlletehase tootmisliin.
Saku Õlletehase tootmisliin. Foto: Saku Õlletehase AS

Saku Õlletehas müüs mullu üle 110 miljoni liitri jooke ja säilitas müügikäibe 65 miljoni tasemel.

Õlletehase müügikäive oli siiski 865 000 eurot väiksem kui 2019. aastal. Koroonapiirangutest tingitud Horeca sektori ja turismi madalseisu aitas suurel määral kompenseerida tuntav ekspordikasv, teatab Saku.

«Eksport on Saku Õlletehase müügikäibest andnud olulise osa juba aastaid ning mullu saavutas ekspordi osakaal müügist peaaegu 40-protsendilise taseme,» lausus Saku Õlletehase juhatuse liige Jaan Härms. «Just ekspordilepingud, tänu millele kasvas Saku enda kaubamärkide eksport 51 protsenti, katsid drastilise vähenemise majutus- ja teenindussektori ning turismiga seotud müügis.»

Suurima osa ekspordikasvust andis Jaan Härmsi sõnul 2020. aasta sügisel alanud eksport Venemaa turule, kus mullu hakati 8500 kaupluses müüma Saku Kulda ning mis tänaseks on täienenud veel umbes tuhande kaupluse ja nelja uue Saku õlle näol.

Kokku müüs Saku Õlletehas eelmisel aastal 116 miljonit liitrit jooke. Saku Õlletehase puhaskasum oli 2020. aastal 6,8 miljonit eurot, 2019. aasta puhaskasum oli 6,1 miljonit eurot.

Saku Õlletehase suurimad eksporditurud on lähiregiooni ehk Läänemere ümbruse riigid ja eelmisest aastast lisandunud Venemaa. Lisaks ekspordib Saku Islandile, Saksamaale, Küprosele, Kreekasse, Itaaliasse, Šveitsi ning kaugematest riikidest Hiinasse, Hongkongi, Lõuna-Koreasse ja Austraaliasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles