Tuhandeid töötajaid koondanud Norwegiani juhtide miljonipreemiad vihastasid Norra valitsust

Erkki Erilaid
Copy
Norwegian Airi lennuk Oslo Gardermoeni lennujaamas.
Norwegian Airi lennuk Oslo Gardermoeni lennujaamas. Foto: Lefteris Karagiannopoulos

Norra valitsus ja väikeinvestorid on odavlennufirma Norwegian Airi peale pahased, sest veel hiljuti pankrotiohus ja tuhandeid töötajaid koondanud lennufirma maksis oma juhtidele meeletuid preemiaid.

Eelmisel nädalal ka Eestisse taas lende alustanud Norwegian tõuseb uusi liine avades tasapisi tuhast. Mai lõpus teatas lennufirma, et neil õnnestus viimaks koostöös võlausaldajatega ettevõte pankrotiohust päästa. Pankrotist väljarabelemine läks lennufirmale kalliks maksma. Kuus kuud tagasi alanud restruktureerimise protsessi esimese sammuna loobuti kahjumlikest pikamaalendudest. Lennukite arvu vähendati kokku kolm korda, 156 lennukilt 51 lennukini. Kõige raskem oli aga kindlasti ligi 7000 töötaja koondamine, sest ettevõte vajab tulevikus praeguse 10 200 töötaja asemel opereerimiseks vaid 3 300 töötajat.

Eelmisel nädalal teatas aga Norra uudisteportaal E24, et Norwegian maksis oma juhtidele preemiateks kokku 30 miljonit Norra krooni (umbes 3 miljonit eurot). Ettevõtte sõnul olid boonused mõeldud juhtide premeerimiseks ettevõtte päästmise eest. Samuti taheti rahaga tagada, et juhid ei läheks rasketel aegadel mujale tööle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles