Muuga konteinerterminali käive kasvas jaanuaris veerandi võrra

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konteinerterminali Muuga CT kraanad.
Konteinerterminali Muuga CT kraanad. Foto: Muuga CT

Transiidikeskuse ASi Muuga konteinerterminali käive kasvas eelmise kuul võrreldes 2011. aasta jaanuariga 24 protsendi võrra.

«Meie üldkaubaterminali Refetra kaubakäive oli 67 tuhat tonni, mis on lausa 66 protsenti rohkem kui möödunud aastal samal ajal. Lähiajal loodame taaskäivitada ka külmutatud kaupade transiidi, mis on meie jaoks selle aasta üks peamisi eesmärke,» kommenteeris aasta alguse majandustulemusi transiidikeskuse juhatuse esimees Erik Laidvee.

«Meenutan, et selles kontekstis on oluline Koidula uue raudtee piiritolli kontrollpunkti avamine, mille tulemusel on pärast 7 aastast vaheaega võimalik külmutatud kaupade transiit raudteetranspordiga läbi Eesti. Varem oli see võimatu, kuivõrd piiril puudus alates 2004. aastast Euroopa Liidu poolt aktsepteeritud veterinaarkontrolli all olevate kaupade jaoks mõeldud piiritolli kontrollpunkt,» lisas Laidvee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles