Cleveron ehitab Lätti kodukappide võrgustiku

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Cleveroni suur kodupakiautomaat.
Cleveroni suur kodupakiautomaat. Foto: Cleveron

Läti Post rajab riiki Cleveroni kodupakiautomaatidel põhineva avatud võrgustiku, kuhu saavad kaupu tuua kõik kullerteenusepakkujad, teatab Cleveron.

Eraisikud saavad Läti Postilt rentida kodukapi, mis paigaldatakse nende maja ette ning kuhu omanik saab tellida posti, erinevate logistikafirmade poolt toodavaid pakke, toidukaupa ja ka restoranidest tellitud eineid. Esimesed paigaldused toimuvad augustis, ütleb Cleveron pressiteates.

Teenuse rajab Läti Posti tütarettevõte SIA Mailmaster. «Pakkide ja toidukauba tellimine on kiiresti kasvanud ja püüame leida viise, kuidas oma tellimuste kätte saamine meie klientidele võimalikult mugav oleks. Kodupakiautomaat on kahtlemata üks lahendus, mis seda võimaldab,» selgitas võrgustiku rajamise tagamaidettevõtte juhatuse liige Gatis Ģērmanis.

Cleveroni tegevjuhi Arti Küti sõnul on Läti Posti uuendusmeelsus ja avatus kiiduväärt. «Oleme testinud avatud võrgustiku kontseptsiooni Eestis juba mõnda aega ning näeme omast kogemusest, et tarbija hindab üle kõige mugavust. Väga hea on näha, kuidas Latvijas Pasts (Läti Post - toim) võtab suure postiettevõttena ette julge sammu, muudab harjumuspärast mudelit, rajab ka kõikidele teistele teenusepakkujatele avatud võrgu ning seda just uudsete kodukappidega. Meie usume, et see ongi kaupade kojuveo tulevik, kuna tagab mugavuse ja aja kokkuhoiu nii tarbijatele kui ka teenusepakkujatele.»

Eraisikutele maksab Cleveroni koduautomaadil põhinev teenus 9,9 eurot. Ģērmanise sõnul võib sinna panna näiteks 44 tavapärast kingakarpi või viis toitu täis tavalist kilekotti. «Seega ei pea muretsema, et mõni pakk lihtsalt kappi ei mahu,» ütleb ta.

Läti Post on Läti riiklik postiteenuse ettevõte, millel on ligikaudu 3200 töötajat ja 600 pakkide üleandmispunkti. 2020. aasta käive oli ettevõttel umbkaudu 100 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles