Taastuvenergia ettevõte Sunly kaasas tuntud Eesti investoritelt 28 miljonit

PM Majandus
Copy
Peaminister Kaja Kallase sõnul näitab hindade kasv, et meil ei ole piisavalt taastuvenergiavõimsusi, mistõttu peame maksma kõrgemat elektrihinda.
Peaminister Kaja Kallase sõnul näitab hindade kasv, et meil ei ole piisavalt taastuvenergiavõimsusi, mistõttu peame maksma kõrgemat elektrihinda. Foto: Sunly.

Taastuvenergia ettevõte Sunly kaasas investoritelt 28 miljonit eurot, et tõsta enda päikeseenergia toodangut ning arendada tuuelparke.

Ettevõtesse investeerisid nii olemasolevad kui ka uued investorid ning ettevõtte juhtkond.

Praegu on Sunly Baltikumi ja Poola päikeseenergia portfellis 132 MW.

«Sunly annab oma panuse selleks, et meil oleks tulevikus piisavalt taastuvenergiast toodetud elektrit. Meil on Baltikumis ja Poolas hulgaliselt taastuvenergia projekte, mida ellu viia, kuid see valdkond on endiselt väga kapitalimahukas. Seetõttu soovime oma investorite baasi suurendada ja mitmekesistada, et ühekoos rohkem väärtust luua,» kommenteeris 28 miljoni euro suuruse investeeringu kaasamist Sunly asutaja ja juhatuse esimees Priit Lepasepp.

Edukas kapitali suurendamine sai teoks peamiselt Eesti investorite toel, ainsa välisinvestorina liitus ka varem Baltikumi taastuvenergiasse panustanud Norra kohalikke omavalitsusi koondav munitsipaalettevõte Vardar.

Uute investorite seast leiab Eestis tuntud ettevõtjaid. Investorite seas on näiteks Jaak Roosaar, Herty Tammo, Toomas Kõuhkna, Peeter-Jass Pikk, Peedo Pihlak, Mait Kaup, Tanel Mihkelson, Eimar Lodi, Olari Uuk, Marko Allikson, Ants Haavel, Urmas Rahnel, Toomas Aab, Maido Lüiste, Greta Lüiste, Kalle Aron, Raigo Tammo, Madis Müller, Raimond Russak ja Ain Järv.

Varaasemalt oli taastuvenergia ettevõttes osalus ka näiteks Jüri Mõisal.

Sunly juhtkonnast investeerisid ettevõttesse Priit Lepasepp, Lili Kirikal, Kerstin Kütt, Toms Naburgs ja Tadas Navickas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles