Neljarajalise tee ehitus pandi linnurahu tõttu seisma (8)

Carl-Robert Puhm
Copy
Kanama-Valingu lõigul olid enne katkestust algusjärgus trassi puhastamiseks vajalikud raadamistööd.
Kanama-Valingu lõigul olid enne katkestust algusjärgus trassi puhastamiseks vajalikud raadamistööd. Foto: Mihkel Maripuu

Metsatöösturid riiki siunama pannud raierahu on löömas uppi ka tee-ehituse kavu. Nimelt peatas keskkonnaamet ehitajatele ootamatult Kanama-­Valingu neljarajalise lõigu rajamiseks vajalikud metsatööd, mistõttu ähvardab objekt minna kallimaks ja valmida pool aastat hiljem.

Tallinna ringteel paiknevat 4,6 kilomeetri pikkust teelõiku ehitavale TREV-2-le ja tema alltöövõtjale tuli 15. juunil tehtud ettekirjutus tööde seiskamisest kui välk selgest taevast. Pretsedenti loova otsuse alusel peatati trassi puhastamiseks tehtavad raadamistööd kümnel metsateatisega kinnistul. «Alltöövõtjaga oli leping sõlmitud, inimesed ja masinad kohal ning töö objektil käis. Ühtäkki saime aga keskkonnaametilt ettekirjutuse, mille sisu oli raadamistööd peatada juuli lõpuni ehk pooleteiseks kuuks. Seejärel vaadatakse olukord üle ning otsustatakse, kas lastakse metsatööd vabaks või pikendatakse seisakut veelgi,» kirjeldab sündmuste käiku TREV-2 juhatuse esimees Sven Pertens.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles