Tallinn on kodus töötamiseks maailma paremuselt neljas linn

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Tallinna vanalinn.
Tallinna vanalinn. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tallinn on The Work-from-Anywhere indeksi kohaselt 75 rahvusvahelise linna seas 4. kohal, mis on kõrgeim koht Euroopa linnade seas.

Kui soovid töötada mugavalt kodust, on Tallinn selleks üks parimaid kohti maailmas. Tallinn nimetati äsja Nestpicki poolt kogu maailma tippkohtade hulka Work-from-Anywhere Indexi järgi.

Uuringu kohaselt oli Eesti pealinn indeksis 4. kohal, saades 88,11 punkti 100-st, saavutades ühtlasi parima koha Euroopa linnade seas.

Tallinna kõrgele kohale aitavad kaasa mitmed erinevad faktorid. Kõrge koha tagasid suuresti diginomaadi viisa olemasolek, võrdeliselt soodsad rendihinnad (13. koht 75 linna seas), madal tulumaks (6. koht), kiire internet (19. koht) ja elukallidus (15. koht). Tallinn sai koguni ka ühe esikoha, mis saadi õhu-, valgus- ja mürasaaste edetabelis.

Halvemad tulemused saadi kultuuri ja vaba aja võimaluste edetabelis (64. koht), kaugtöö infrastruktuuri eest (61. koht) ning ka kliima paremusjärjestuses (65. koht.). Samas pole ka vaktsineerituse tase Tallinnas nii hea kui teistes suuremates linnades, saades 58. koha.

Uuring viidi läbi 75 maailma linnas, kus on olemas «nõuetekohane infrastruktuur ja õigusaktid», mis võimaldavad kaugtöötajatel hõlpsasti kodus töötada, kusjuures erilist huvi pakkusid linnad, mis on välistöötajatele sõbralikud ja vastutulelikud.

Neid 75 linna hinnati ja analüüsiti nende «elamiskulude ja infrastruktuuri, õigusaktide ja vabaduste ning elamiskõlblikkuse» alusel 16 teguri lõikes.

Mõned neist teguritest hõlmasid kaugtöötajate sisserännet, tulumaksu, elukallidust, ilmastikutingimusi, tervishoiuteenuseid, majutuse kättesaadavust, soolist võrdõiguslikkust, COVID-19 vaktsineerimismäära, saastatust, kultuuri ja vaba aja veetmise võimalusi ning kaugtöö infrastruktuuri.

Maailma 15 parimat linna kodus töötamiseks on järgmised:

  1. Melbourne, Austraalia
  2. Dubai, AÜE
  3. Sydney, Austraalia
  4. Tallinn, Eesti
  5. London, ÜK
  6. Tokyo, Jaapan
  7. Singapur, Singapur
  8. Glasgow, ÜK
  9. Montreal, Kanada
  10. Berliin, Saksamaa
  11. Praha, Tšehhi
  12. Toronto, Kanada
  13. Chicago, USA
  14. Hong Kong, Hong Kong
  15. Lissabon, Portugal
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles