Eestist alguse saanud kuulutusteäri alustas kauplemist Londoni börsil

BNS
Copy
Üürikuulutus portaalist city24.ee
Üürikuulutus portaalist city24.ee Foto: ekraanitõmmis city24.ee

Eestist alguse saanud kuulutusteäri Baltic Classifieds Group (BCG) alustas kolmapäeval Londoni börsil tingimuslikku kauplemist; aktsiad tõusid varahommikul 3 protsenti, mis viitab ligi miljardi eurosele ettevõtte väärtusele.

Avalik kauplemine BCG aktsiatega algab esmaspäeval, 5. juulil, siis saavad aktsiad osta ka Eesti investorid, teatas BCG.

30. aprillil teatas BCG korrigeeritud kasumist enne intresse, makse ja amortisatsioone suuruses 33 miljonit eurot, müügikäibelt 42,3 miljonit eurot. Suurem osa müügituludest tuleb Leedust, kus asub ka ettevõtte peakontor.

BCG sai alguse 1999. aastal Eestist, kui asutati kv.ee ja oksjoniportaal osta.ee. BCG omab ja haldab üle Baltikumi 12 portaali, mis tegutsevad neljas ärisuunas: auto-, kinnisvara-, töö- ja teenuse- ning üldkuulututuste valdkonnas. Eestis tegutsevad kuulutusteportaalid auto24.ee, kv.ee, osta.ee, city24.ee ja kuldnebörs.ee.

Kohaliku aja järgi ennelõunal kaubeldi ettevõtte aktsiatega 180 penni tasemel. Aktsiate esmase avaliku pakkumise ehk IPO hind oli 165 penni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles