Häkkerid panid 700 miljoni LinkedIni kasutaja andmed müügiks (2)

PM Majandus
Copy
LinkedIn on maailma suurima internetis asuv võrgustik, mis koondab erinevate valdkondade spetsialiste.
LinkedIn on maailma suurima internetis asuv võrgustik, mis koondab erinevate valdkondade spetsialiste. Foto: Frank May/picture-alliance / Frank May

IT-turvalisuse blogi Restore Privacy teatas, et 700 miljoni LinkedIni kasutaja andmed on pandud veebifoorumisse häkkerite poolt müüki.

22. juunil reklaamis kurikuulus häkker foorumis, et müüb 700 miljoni Linkedini kasutaja andmeid. Lisaks oli «prooviampsuks» müüki pandud 1 miljoni kasutaja andmed, mis sisaldasid nimesid, telefoninumbreid, aadresse, asukoha ajalugu, töötamisajalugu, sugu, emaile ja teiste sotsiaalmeediakontode kasutajanimesid. Häkker väidab, et tervikandmestikus on koguni 93 protsenti veebisaidi kogukasutajaskonna kohta käivast infost.

Näide lekkinud informatsioonist. Näha on näiteks asukoha informatsioon ja palju muud.
Näide lekkinud informatsioonist. Näha on näiteks asukoha informatsioon ja palju muud. Illustratsioon: RestorePrivacy blogi

Lekkimise võimalikud ohud

Kuigi lekkes ei olnud kasutajate finantsandmeid või paroole, on 700 miljonil inimesel oht sattuda identideedivarguse või lunavara ohvriks. Probleemiks võib osutuda ka teiste platvormide kasutajakontodesse häkkimine, kuna kurjamid saavad kasutada nimesid, asukoha ajalugu ja isiklikku informatsiooni, et leida viis kontodesse sisse pääsemiseks. Säilib ka võimalus, et müügipakkumine on võlts.

Oma andmete kaitsmiseks on oluline kontrollida üle kasutatavate rakenduste ohutus-, turva- ja privaatsussätted ning veenduda, et need on korrektselt seadistatud. Veenduge, et olete seadnud tugeva salasõna ning harrastage selle sagedast muutmist. Samuti aktiveerige võimaluse korral kahefaktoriline autentimine (2FA) ning ärge võtke vastu ühendusi, eriti LinkedInis ja Facebookis, tundmatutelt inimestelt. Lisaks saab kontrollida veebisaitidelt nagu haveibeenpwned.com, kas teie e-posti aadress on sattunud andmekaitserikkumise ohvriks.

 
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles