Eksimuse tõttu kanti 50 miljardit dollarit šokeeritud Ameerika perekonna pangakontole (1)

PM Majandus
Copy
Dollarid. Pilt on illustreeriv
Dollarid. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

USA Louisiana osariigis Baton Rouge'is elav abielupaar sai suure ehmatuse osaliseks, avastades, et nende pangakontole oli ekslikult laekunud 50 miljardit dollarit.

Darren James ütles kohalikele uudistele, et ta sai hiljuti oma naiselt veidra kõne, mille käigus naine käskis tal maha istuda, enne kui ta teatas talle, et nende pangakontole on kantud hiigelsumma. James helistas kohe panka, et teatada juhtunust ja teada saada, miks antud summa oli laekunud, vahendab Newsweek.

«Oli hullumeelne näha, kuidas see välja näeb, sest ma ei ole kunagi elus nii palju nulle näinud,» ütles ta BR Proudi sõnul. «Ma ei kavatsenud seda hoida. Kõige hämmastavam oli see, et me isegi ei tea, kust see tuli. Me ei tea kedagi, kellel oleks nii palju raha.»

Pank alustas vea parandamist, kuid ei avalikustanud, miks 50 miljardit dollarit oli hoiustatud või kust see tuli. Päevade jooksul oli raha Jamesi kontolt kadunud. Perekond näitas ka tõestuseks väljaandele ekraanipilti tohutust veast.

Ekslike pangatehingute saajail ei ole õigust raha endale jätta. Enamasti märkab veast finantsinstitutsioon ja kannab ülekande tagasi. Need, kes raha kulutavad, võivad sattuda kriminaalsüüdistuse alla, ja kuigi konkreetsed süüdistused on riigiti erinevad, loetakse selliseid juhtumeid üldiselt ekslikult kaotatud vara varguseks ja varastatud vara omastamiseks.

Sarnane juhtum tõi kaasa vallandamise

Veebruaris kandis finantsteenuste pakkuja Charles Schwab Corporation ekslikult 1,2 miljonit dollarit samuti Louisianas töötava hädaabiteenistuse dispetšeri Kelyn Spadoni kontole. Jefferson Parishi šerifi büroo teatel avastas ettevõte, et osa rahast oli kadunud, kui nad püüdsid seda päev hiljem tagasi saada.

Võimude sõnul kandis Spadoni raha kiiresti teisele kontole ning kasutas osa sellest auto ja maja ostmiseks. Selle tegevuse tulemusena arreteeriti ta 7. aprillil pettuse ja varguse eest. Šerifi büroo sõnul lõpetati samal päeval tema töösuhe dispetšerina.

Firma selgitas kohtuprotsessis, et nad kavatsesid kanda 82,56 dollarit Spadoni maaklerteenuste kontole. Nad väitsid, et tõrge finantsasutuse tarkvaras põhjustas tahtmatu seitsmekohalise sissemakse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles