Linn ei leidnud Tallinna haiglale 11 miljoni euro eest projekteerijat

Merike Lees
Copy
Tulevane Tallinna haigla (pildil) peaks olema järgnevate aastate suurim kinnisvarainvesteering.
Tulevane Tallinna haigla (pildil) peaks olema järgnevate aastate suurim kinnisvarainvesteering. Foto: Repro: Conarte OÜ

Tallinna korraldatud hange leidmaks uuele Tallinna haiglale projekteerijat luhtus, kuna kõik kvalifitseerunud pakkumised olid vähemalt kaks korda kallimad, kui linn oli arvestanud.

Kaheksast esitatud pakkumustest tunnistati alusdokumentidele vastavaks kolm pakkumust. Kõikide vastavaks tunnistatud pakkumuste maksumused ületasid vähemalt kahekordselt planeeritud hankelepingu eeldatavat maksumust, ütles linnakantsleri Kairi Vaher. Projekteerimise maksumuseks ilma käibemaksuta oli linn arvestanud  ehk 11 miljonit eurot.

Nüüd hakkab linn valmistama ette uut hanget. See loodetakse avaldada lähiajal ehk hiljemalt juuli esimeses pooles. Siis selgub ka, mis saab olema uue hanke maksumus. Suure tõenäosusega tuleb linnal summat suurendada.

Vaheri sõnul lükkub seetõttu edasi ainult haigla projekteerimise tähtaeg, mitte haigla valmimine. "Haigla valmimise tähtaeg edasi ei lükku, sest kavas on ehitustegevusega varem alustada," kinnitas Vaher.

Tallinna Haigla peaks kava kohaselt valmima 2027. aastal, seejuures haiglahoone põhiprojekti tähtaeg on 2023. aastal. Põhiprojekti alusel viiakse läbi ehitushange. Haigla eeldatav kogumaksumus on 520 miljonit eurot koos käibemaksuga. Sellest planeerimise, projekteerimise ja ehituse kavandatav maksumus on 450 miljonit eurot ning investeering seadmetesse 70 miljonit eurot. Kokku on kavandatava haigla eeldatav brutopind ligikaudu 127 000 ruutmeetrit.

Haigla rajatakse riigi ja linna koostöös, mille aluseks on 2019. aastal allkirjastatud riigi ja linna koostöölepe haigla asutamise ettevalmistamiseks. Suurhaigla valmimise eelduseks on Euroopa Komisjoni rahastamisotsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles