Silikaat Grupp investeerib 30 miljonit põllumajandusfirmadesse

BNS
Copy
Piimakari. Pilt on illustratiivne.
Piimakari. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Silikaat Grupp investeerib oma tegevuse laiendamiseks kümne aastaga kuni 160 miljonit eurot, millest ligi 30 miljonit suunatakse Viljandi- ja Jõgevamaal tegutsevatesse põllumajandusettevõtetesse.

Grupi Põhja-Sakala ja Põltsamaa vallas tegutsevates põllumajandusettevõtetes laiendatakse ja kaasajastatakse peamiselt piimatootmist. Laiendamiseks suunatud investeeringud tehakse Mangeni PM OÜ ja Õnne Piimakarjatalu OÜ tegevuse raamides ning investeeringutega luuakse ka uusi töökohti, teatas Silikaat Grupp.

Kui Mangeni farmi lüpsikompleks valmis 2015. aastal, siis tänavu ja järgmisel aastal on kavas selle juurde rajada uued laudad vasikatele ja noorkarjale. Maikuus allkirjastati ehitusleping, mis hõlmab vasikalautade ehitamist enam kui 300 vasikale ning teisi rajatisi Mangeni farmikompleksi laiendamise ja uuendamise vajadustest lähtuvalt, nende hulgas silo- ja põhuhoidlad, lägamahutid, söödapunkrid ja muud ehitised.

«Kui vasikalaudad valmivad juba selle aasta lõpuks, siis järgmisel aastal lisanduvad uued laudalöövid ka noorkarjale. Eskus asuv Õnne Piimakarjatalu praegune farmikompleks asendub sisuliselt samuti täiesti uue kaasaegse tervikkompleksiga, mis saab koduks ligemale 1500 lüpsilehmale ja 1500 noorloomale,» ütles Kõo põllumajandusettevõtete tegevust juhtiv Maarika Susi pressiteates ja lisas, et vastavalt kümne aasta arengukavale ulatub kahes laudakompleksis loomakohtade arv ligi 6000 kohani.

Silikaat Grupi investeeringud põllumajandusse tähendavad ettevõtte hinnangul ka uusi töökohti maapiirkonda. «Samuti soodustab kohalikku tööhõivet fakt, et eelmisel aastal valmis meil samas piirkonnas asuv Koksvere üürimaja Kredexi ja Põhja-Sakala valla koostööna. Võimalik, et samalaadne üürimaja kerkib tulevikus ka Eskusse, Õnne Piimakarjatalu farmi lähedusse,» märkis Susi.

Töökohti lisandub kontserni teatel ka edaspidi, sest koos piimatootmise laienemisega tekivad võimalused omakorda uutesse tegevusvaldkondadesse sisenemiseks. «Näiteks Mangeni farmi ligemale 3500-pealine kari annab tooraine, millest saab toota biometaani. Sama suunda on võimalik arendada tulevikus ka Esku farmikompleksi juures. Biometaani tootmisel jääb järele keskkonnasõbralik tooraine, mis viib meid omakorda uude tegevusvaldkonda – vedela ja tahke orgaanilise väetise tootmise juurde, kus vedela orgaanilise väetise tootjana oleme teerajajaks Eestis,» lisas Susi.

Silikaat Grupp on Eesti kapitalil põhinev kontsern, mille tuntumad ettevõtted on OÜ Järve Kaubanduskeskus, AS Silikaat, AS Aatrium Sisustuskaubamaja, loodusliku mineraalvee tootja Haage Joogid OÜ, põllumajandusettevõtted OÜ Kõo Agro OÜ ja OÜ Mangeni PM ning taastuvenergiaallikatest transpordikütust tootev OÜ Biometaan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles