Taavi Sepp: kummikindasse surnud kala ehk mida teha koroonaprügiga?

, isikukaitsevahendite müüja Corpowear juht
Copy
Taavi Sepp.
Taavi Sepp. Foto: Erakogu.

Samal ajal, kui Eesti jätkab ka pärast 3. juulit rõõmsalt ühekordsete plasttopside ja- taldrikute müüki, mattub maailm üha enam koroonaprügi alla. Kas ja mida selle ohjeldamiseks ette võtta?

Viimase kuu jooksul on meedias ilmunud mitmeid artikleid, mis räägivad sellest, et Eesti ei jõua õigeks ajaks üle võtta Euroopa Liidust tulnud ühekordsete plasttoodete direktiivi, mis oleks tänavu 3. juulist keelanud poelettidelt ühekordsed plasttopsid, taldrikud, joogikõrred ja paljud muud tooted.

Kuigi sisuline otsus plasttoodete keelamiseks võeti vastu juba kaks aastat tagasi, on kogu teema, arvestades selle mõjukust, saanud avalikkuses ebaproportsionaalselt vähe tähelepanu. Paljud ettevõtjad on aga plastidirektiivi silmas pidanud ja oma äritegevust vastavalt sellele planeerinud. Näiteks oleme oma ettevõttes lansseerimas uut brändi Corpowear Green, mille alt müüme biolagunevaid ja komposteeritavaid isikukaitsevahendeid, toidunõusid ja muid tooteid. Oleme uude brändi palju investeerinud, kliente otsinud ja lao piltlikult öeldes täis ostnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles