Elron kaalub jalgrattapileti kehtestamist (21)

Carl-Robert Puhm
Copy
Jalgrataste rongi mahutamine on Elroni kummitanud aastaid, kuid lahendust pole siiani leitud.
Jalgrataste rongi mahutamine on Elroni kummitanud aastaid, kuid lahendust pole siiani leitud. Foto: Sille Annuk

Postimehe toimetusse on saabunud vihjed, et Elron plaanib luua jalgratastele tasulise pileti. Rongifirma teatel on selline mõte olnud kaalumisel, kuid midagi kindlat pole veel otsustatud.

Soojad suveilmad on Elronile toonud igal suvel naasva mure: jalgrattureid on rongides palju, aga kohti nende sõiduvahendite hoiustamiseks napib. Seetõttu ummistavad rattad vahekäike ning häirivad kaasreisijate liikumist.

Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo sõnul ei ole kuuldused jalgrattapiletist tühja koha pealt tekkinud. «See ei ole pahatahtlik jutt. Probleem [jalgratastega] on meil tõsine ja see variant on olnud laual küll. Aga me kaalume kogu aeg erinevaid võimalusi. Kui me midagi otsustame, siis me anname kohe teada.»

Kongo ei soovinud öelda, kas ja millal jalgrattaid maksustama võidakse hakata. «Ei oska ka seda öelda. Suve jooksul paistab.»

Tallinlastele on linna piires rongisõit tasuta. Abilinnapea Andrei Novikov (Keskerakond) usub, et kui Elron ratastelt tasu hakkab küsima, siis Tallinn seda katma ei hakka.

«Ma ei usu, et see otsus meid kuidagi mõjutaks. Jalgratas on sisuliselt pagas. Kindlasti ei ole me huvitatud reisijate pagasi kinni maksmisest. Oleme linnas keskendunud ikkagi sellele, et tasuda sõitjateveo eest. See (jalgrattapilet - toim) on ikkagi lisateenus ja ma ei näe põhjust, miks peaks seda Tallinna eelarvest katma.»

Novikovi sõnul tema aga rongifirma ideele kaasa ei kiida. «See on Elroni hinnapoliitika küsimus, aga pigem see ei ole hea mõte. Kui me soovime kergliiklust toetada, siis kindlasti oleks tänase olukorra jätkumine eelistatum.» 

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles