FOTOD ⟩ Postimehe vana maja lammutamine: Fausto hakkab 17-korruselist büroohoonet ehitama (2)

BNS
Copy

Fausto Capital ehitab varem Postimehe majana tuntud Maakri 23a hoone asemele uue A-klassi büroohoone Maakri Hub; Fausto investeerib kinnistu ostu koos renoveerimisega kokku 25 miljonit eurot.

Ehitustegevus südalinnas kestab ligi aasta ning Fausto Capitali müügidirektori Einar Niine sõnul avab uus tornmaja Maakri tänaval oma uksed plaanide kohaselt järgmisel suvel. «Praegu lammutatakse maja sisuliselt karkassini maha ning edasi algab juba renoveerimine,» selgitas ta.

Ta lisas, et täiesti uue ilme saavad hoone fassaadid ja siselahendused ning majale ehitatakse peale kaks klaasist lisakorrust. Maja muudetakse keskkonnasäästlikumaks ning välja vahetakse tehnilised lahendused, isolatsiooni-, kütte- ja ventilatsioonisüsteemid. Samuti on planeeritud tõukerataste laadimispunktid ning jalgrattaparklad koos riietusruumidega. Hoone esimesele, klaasfassaadiga korrusele tulevad kohvikud ja restoranid.

17-korruseline Maakri Hub toob ärikinnisvara turule ka 10 000 ruutmeetrit büroopinda. Uus Maa Ärikinnisvara OÜ maakler Aira Veelmaa, kes tegeleb Maakri Hubi büroopindade vahendamisega, kinnitas, et nõudlus südalinna büroopindade vastu on endiselt suur.

«Vaatamata sellele, et üle aasta on suur osa ettevõtteid olnud kodukontorites, on sel aastal südalinnas valmivad uued büroohooned suures osas üürilepingutega kaetud juba enne ehitustööde lõppu. Julgeme prognoosida, et koroonaolukorra leevenedes huvi uute büroopindade vastu pigem kasvab,» kommenteeris Veelmaa.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles